18.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Samsung Galaxy Watches: Θα προειδοποιούν για ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Samsung ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια λειτουργία παρακολούθησης ακανόνιστων καρδιακών παλμών που θα κάνει το ντεμπούτο της με την επερχόμενη σειρά Galaxy Watch 6 και αργότερα θα φτάσει και σε παλαιότερα μοντέλα. Αυτή η δυνατότητα θα παρουσιαστεί μέσω της εφαρμογής Health Monitor της Samsung, η οποία χρησιμοποιείται επίσης για μετρήσεις ΗΚΓ.

Αν και αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί, πιθανότατα μόνο οι κάτοχοι smartphone Samsung θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, καθώς η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές Samsung. Φαίνεται ακόμα πως η ακανόνιστη παρακολούθηση καρδιακού παλμού απαιτεί την ενεργοποίηση της συνεχούς παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού, κάτι που ακούγεται αρκετά λογικό.

Το χαρακτηριστικό στοχεύει στον εντοπισμό της κολπικής μαρμαρυγής (AFib), αν και δεν προορίζεται για τη διάγνωση της πάθησης.

Toνίζετι και ξεκαθαρίζεται από την εταιρεία ότι δεν αντικαθιστά έναν πραγματικό γιατρό και στοχεύει μόνο στο να ανιχνεύσει το πρόβλημα και να ενθαρρύνει τον χρήστη να επισκεφτεί έναν ιατρό για περαιτέρω εξετάσεις. Η λειτουργία θα βοηθά επίσης το χρήστη να παρακολουθεί την υγεία της καρδιάς του μεταξύ των επισκέψεων σε γιατρό.

Περισσότερες από 70 χώρες έχουν εγκρίνει την εφαρμογή Health Monitor της Samsung και τις δυνατότητές της ΗΚΓ, αλλά η ακανόνιστη παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού θα απαιτεί πρόσθετη περιφερειακή έγκριση. Προς το παρόν, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, το Αζερμπαϊτζάν, η Κόστα Ρίκα, η Δομινικανή Δημοκρατία, ο Ισημερινός, η Γεωργία, η Γουατεμάλα, το Χονγκ Κονγκ, η Ινδονησία, ο Παναμάς και τα ΗΑΕ έχουν εγκρίνει τη νέα λειτουργία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό