35.6 C
Athens
Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Eurovision: Η Παπαρίζου θα δώσει το ελληνικό 12αρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Έλενα Παπαρίζου επιστρέφει στη Eurovision 2024, αυτή τη φορά όχι για κάποιο εντυπωσιακό act ερμηνεύοντας το «My Number One», το τραγούδι που χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα στη Eurovision 2005, αλλά σε έναν άλλο ρόλο.

Η Έλενα Παπαρίζου θα είναι εκείνη που θα πει “ντουζ πουά” και θα ανακοινώσει το 12άρι της Ελλάδας στον αποψινό τελικό της Eurovision, σε μια χρονιά που σηματοδοτεί την επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη συμμετοχή της χώρας μας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού με το τραγούδι «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου» από την υπέροχη φωνή της Μαρινέλλας σε στίχους Πυθαγόρα και μουσική Γιώργου Κατσαρού.

Η υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδας θα “ταξιδέψει” με τη φωνή της Έλενας Παπαρίζου, σε απευθείας σύνδεση από την Αθήνα και το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη Σουηδία και σε όλο τον κόσμο!

Πρόκειται να εμφανιστεί με μία ολοκέντητη δημιουργία που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης Έλληνα σχεδιαστή Βρεττού Βρεττάκου από την τελευταία χειμωνιάτικη Haute Couture συλλογή του.

Πρόκειται για μια μάξι glam rock τούλινη τουαλέτα διακοσμημένη με γυάλινα ombre κρόσσια σε χρώματα του metallic grey και jet hematite. Ξεχωρίζει η cut out λεπτομέρεια στο στήθος καθώς και το εντυπωσιακό σκίσιμο στο πλάι που θα αναδείξει τα καλλίγραμμα πόδια της.

Πώς καθορίζονται τα αποτελέσματα του τελικού

Τα αποτελέσματα του τελικού θα καθοριστούν από την ψηφοφορία του κοινού σε συνδυασμό με τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Δικαίωμα ψήφου στον σημερινό τελικό έχουν όλες οι διαγωνιζόμενες χώρες αλλά και όσες χώρες του πλανήτη θέλουν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Οι ψήφοι αυτών θα συγκεντρωθούν και θα αποτελέσουν τη βαθμολογία μιας «έξτρα χώρας» η οποία λέγεται «Rest of the world».

Το τηλεοπτικό κοινό θα μπορέσει να ψηφίσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων ή μέσω της εφαρμογής του διαγωνισμού (Eurovision app). Οι κριτικές επιτροπές των 37 χωρών έχουν ήδη ψηφίσει από τη χθεσινή γενική πρόβα. Φυσικά όμως οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων και των δύο πλευρών θα γίνουν απόψε, στο τελευταίο κομμάτι της βραδιάς.

Η ψηφοφορία των θεατών θα αρχίσει λίγο πριν από την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού. Οι τηλεθεατές στο σπίτι θα μπορούν να ψηφίζουν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των χωρών, αντί να περιμένουν μέχρι την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των συμμετοχών.

Επιπλέον, οι φίλοι του Διαγωνισμού στις μη συμμετέχουσες χώρες (Rest of The World) έχουν πλέον, σχεδόν 24 ώρες για να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια, πριν από την έναρξη του τελικού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό