24.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ισραηλινός στρατός: Απομακρυνθείτε από τη Ράφα

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για μια στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, η απόφαση που έχει ήδη ληφθεί φαίνεται ότι είναι ζήτημα ημερών να υλοποιηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η προτροπή του ισραηλινού στρατού σήμερα στους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Χ εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονταν σήμερα το πρωί, παρά τις επικρίσεις της Ουάσινγκτον για τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει τον πόλεμο και τον κίνδυνο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, «μιας κολοσσιαίας ανθρωπιστικής καταστροφής» στη Ράφα.

Νωρίς σήμερα το πρωί ομάδες του AFP έκαναν λόγο για πλήγματα σε διάφορους τομείς της Λωρίδας της Γάζας, μετά την εκτίμηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στον θύλακα όπου ο πόλεμος μαίνεται εδώ και περισσότερους από επτά μήνες.

Οι ΗΠΑ κρίνουν ότι είναι «εύλογο να εκτιμήσουν» πως το Ισραήλ παραβίασε το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να καταλήξουν οριστικά σε αυτό το συμπέρασμα, οπότε κατά συνέπεια θα συνεχίσουν να παραδίδουν όπλα στη χώρα, ανέφερε η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό