24 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δε θα επιτρέψουμε να ανατραπεί η ισορροπία κάτω από τη θάλασσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ευρύτατη πλειοψηφία, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης, εξασφάλισε το νομοσχέδιο του Νίκου Δένδια για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα, την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν επί της αρχής του, εκτός της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι Σπαρτιάτες, καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ και Νέα Αριστερά, ενώ «παρών» δήλωσε η Πλεύση Ελευθερίας.

Κλείνοντας την πολύωρη συνεδρίαση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καλωσόρισε τη θετική ψήφο των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο, κάνοντας λόγο για μια ελπιδοφόρα εξέλιξη, καθώς, όπως σημείωσε, «δεν υπάρχει παρελθόν τέτοιων συναινέσεων».

Ο Νίκος Δένδιας μάλιστα έδωσε… ραντεβού με τα κόμματα στην επιτροπή Εξοπλιστικών, η οποία και θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών αμέσως μετά από τις Ευρωεκλογές, με επίκεντρο τόσο τις φρεγάτες Constellation, όσο και τη νέα γενιά υποβρυχίων, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να διαμηνύει πως «δε θα επιτρέψουμε να ανατραπεί η ισορροπία κάτω από τη θάλασσα στο Αιγαίο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό