18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Volkswagen ID. Aero Concept – Autoblog.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ID. Aero Concept παρουσιάζει σήμερα η Volkswagen, με το πρωτότυπο να αποτελεί την εξέλιξη του ID. Vizzion που είχε παρουσιαστεί το 2018. Πρόκειται για ένα fastback σεντάν μοντέλο με αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,23 Cd, που πατά σε ζάντες 22″ και βασίζεται στην MEB πλατφόρμα.

Το μοντέλο διαθέτει μια μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh που προσφέρει αυτονομία έως 620 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η εταιρία δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, η έκδοση παραγωγής του οποίου θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης, της Κίνας και της Βορείου Αμερικής μέσα στο 2023.

Το μήκος του θα φτάνει τα 5 μέτρα και θα είναι διαθέσιμο ως σεντάν και ως wagon, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Emden της Γερμανίας και θα προσφέρεται τόσο ως πισωκίνητο, όσο και ως τετρακίνητο. Η κορυφαία έκδοση θα ονομαστεί GTX και θα μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 5,6 δευτερόλεπτα.
Η μπαταρία θα υποστηρίζει ταχυφόρτιση με φορτιστή 200 kW, ο οποίος θα προσθέτει 230 χλμ αυτονομίας σε 10 λεπτά φόρτισης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό