17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

MG EXE181 Concept – Ασκήσεις επί χάρτου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η έκθεση Auto China ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή, η έκθεση του Πεκίνου θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στα τέλη του Απριλίου και ως συνήθως, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους κινέζους κατασκευαστές να κάνουν μία μικρή επίδειξη ισχύος εντός έδρας. Μία ευκαιρία που δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη η MG που ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην επερχόμενη έκθεση το εντυπωσιακό EXE181 Concept – ένα φουτουριστικό, αμιγώς ηλεκτρικό hypercar με επιδόσεις που αν κυκλοφορούσε στον δρόμο, θα το έκαναν ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Η έμπνευση για τη δημιουργία του EXE181 Concept προέρχεται από το σχεδόν ομώνυμο EX181 πρωτότυπο με το οποίο η MG κυνήγησε σε συνεργασία με τους Stirling Moss και Phil Hill το ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος. Ένα πρωτότυπο που εστίαζε στην αεροδυναμική απόδοση και όπως βλέπουμε, αυτή η φιλοσοφία συνεχίζεται και στον άτυπο απόγονο του καθώς το EXE181 με το τρομερά χαμηλό αμάξωμα, τις ομαλές και “καθαρές” επιφάνειες, την εξαιρετικά μικρή μετωπική επιφάνεια και την streamlined σιλουέτα έχει έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές οπισθέλκουσας (Cd) που δεν υπερβαίνει το 0.181. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το Volkswagen XL1 σταματούσε στο 0.199 και είναι ένα από τα ελάχιστα μοντέλα παραγωγής που κατάφερε να πέσει κάτω από το 0.2. Βέβαια, το EXE181 δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει γι’ αυτό που θέλει να μας δείξει η MG.

Η ουσία είναι ότι σύμφωνα με την εταιρία, το EXE181 είναι σε θέση να ολοκληρώσει το σπριντ  στα 100 km/h σε μόλις 1.9 δευτερόλεπτα και παρότι η MG δεν αναφέρει αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας δημιουργίας της, δηλώνει ότι εξοπλίζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες – έναν σε κάθε τροχό. Εκτός από ένα από τα πλέον αεροδυναμικά οχήματα λοιπόν, το EXE181 είναι και ένα από τα ταχύτερα αν και η MG δεν κάνει λόγο για την άλλη πτυχή της ταχύτητας και τον λόγο δημιουργίας του αυθεντικού EX181 πίσω στη δεκαετία του ’50. Εκείνο, με κάτι περισσότερο από 300 ηρωικά άλογα, είχε καταφέρει να πετύχει ταχύτητα 410 km/h και δεν πιστεύουμε ότι ο πνευματικός διάδοχος του θα δυσκολευτεί πολύ να επαναλάβει, αν όχι να ξεπεράσει αυτό το επίτευγμα. Περισσότερα για το MG EXE181 concept θα μάθουμε τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Πεκίνο και ποιος ξέρει, ίσως μαζί με τις επιπλέον πληροφορίες να μάθουμε και τι σκοπεύει να κάνει με αυτό η εταιρία…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό