21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Volkswagen Golf – 50 χρονών έφηβος!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ότι και να πει κανείς για το Volkswagen Golf είναι λίγο. Ο όρος “bestseller” το αδικεί καθώς περισσότερα από 37 εκατομμύρια αυτοκίνητα στις 8 γενιές που έχουν κυκλοφορήσει από το 1974, οπότε και παρουσιάστηκε η πρώτη καθιστούν το Golf το πιο δημοφιλές μοντέλο όχι μόνο στην ιστορία της Volkswagen, όχι μόνο το πιο επιτυχημένο ευρωπαϊκό μοντέλο στην ιστορία της αυτοκίνησης αλλά ένα σύμβολο. Ένα έμβλημα που την φετινή χρονιά γιορτάζει τα 50στά γενέθλια του και δεν κοιτάει μονάχα στο παρελθόν καθώς φέτος σε μερικές εβδομάδες θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της η facelift έκδοση της 8ης γενιάς πριν παραδώσει οριστικά την σκυτάλη σε μερικά χρόνια στον αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχο!

Το έργο του Volkswagen Golf ήταν εξαιρετικά δύσκολο από την αρχή κιόλας, αφού ήταν το μοντέλο που έπρεπε να διαδεχθεί το θρυλικό Beetle. Έπρεπε να το κάνει δε, με τον δικό του τρόπο και το κατάφερε μεταφέροντας τον κινητήρα από το πίσω μέρος στο εμπρός, όπως και την κίνηση ενώ το αυστηρό design που δημιούργησε ο Giorgetto Giugiaro βοήθησε την γερμανική εταιρία να υιοθετήσει ένα νέο στιλ που συνέχισε και στις επόμενες γενιές. Η επιτυχία του Golf δεν άργησε να φανεί με το μικρό hatchback να σπάει το φράγμα του 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων ήδη από 1976. Η επιτυχία όμως δεν σταμάτησε στην πρώτη γενιά… Ανεξαρτήτως γενιάς, το Volkswagen Golf αποτελούσε και αποτελεί την ενσάρκωση αρετών όπως η ευελιξία, η πρακτικότητα, η αξιοπιστία και η ποιότητα και εν τέλει, ήταν και είναι ένα αυτοκίνητο που καινοτομούσε, πρόσφερε ασφάλεια και στοιχεία από ακριβότερες κατηγορίες. Με το πέρασμα του χρόνου δε, προστέθηκαν στην γκάμα επιπλέον εκδόσεις όπως το GTI, το Cabriolet ή το Variant μεταξύ άλλων που εμπλούτισαν την προσφορά του Golf δίνοντας μία διαφορετική απόχρωση σε μία διαχρονική αξία. Την εμπλούτισαν καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες ακόμα μεγαλύτερου κοινού ενισχύοντας την θέση του μοντέλου όχι μόνο στην αγορά αλλά και στις συνειδήσεις των αγοραστών.

Επ’ ευκαιρία αυτής της σημαντικής επετείου, η Volkswagen θα παρουσιάσει από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου στην έκθεση Salon Retromobile στο Παρίσι ολόκληρη την ιστορία του εμβληματικού μοντέλου, από την πρώτη έως και την τελευταία γενιά. Αμέσως μετά, από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου, η Volkswagen θα εκθέσει στο Bremen Classic Motorshow το Golf Mk1 και το μοναδικό πρωτότυπο “EA 276”, τον πρόγονο της πρώτης γενιάς του Golf επί της ουσίας, που εξελίχθηκε στο Wolfsburg το 1969.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό