22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Φρεσκάρισμα και για τις BMW i4 και 4 Series Gran Coupe

Ειδήσεις Ελλάδα

Μερικοί μήνες πέρασαν μονάχα από το ντεμπούτο των ανανεωμένων 4 Series και 4 Series Convertible και η BMW αποφάσισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να παρουσιάσει τα 4-θυρα μοντέλα της συγκεκριμένης οικογένειας: την 4 Series Gran Coupe και την αμιγώς ηλεκτρική i4. Αμφότερες, ανανεώνονται με διακριτικές επεμβάσεις στο design, νέα τεχνολογία και αναβαθμισμένα κινητήρια σύνολα ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές και ελκυστικές, συνεχίζοντας την εμπορική τους πορεία για μερικά χρόνια ακόμα.

Οι 4 Series Gran Coupe και i4 ακολουθούν τις coupe και convertible εκδόσεις όσον αφορά στο design και πιο συγκεκριμένα, τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτό. Απαιτείται λοιπόν οξυδέρκεια και παρατηρητικότητα. Ξεκινώντας από την μεγαλύτερη ενδεχομένως και σίγουρα πιο σημαντική αλλαγή, η BMW εξόπλισε τις ανανεωμένες εκδόσεις με νέα φωτιστικά σώματα που έχουν νέα γραφικά και τα ίδια LED φώτα ημέρας που έχουμε δει σε άλλα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας. Τα αυτοκίνητα με το προαιρετικό “Comfort Access” εξοπλίζονται επίσης με το νέο Welcome Light Animation ενώ τα αποκλειστικά πίσω φώτα Laserlight πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στην πολύ ειδική M4 CSL και βρήκαν τον δρόμο τους και στην βασική έκδοση. Ελαφρώς διαφοροποιημένη είναι η εμπρός γρίλια ενώ αν ο πελάτης επιλέξει το M Sport πακέτο, το κάτω μέρος του διαχύτη είναι βαμμένο μαύρο ανεξαρτήτως λοιπών επιλογών. Στις βενζινοκίνητες εκδόσεις δε, η διάμετρος των απολήξεων της εξάτμισης έχει μεγαλώσει κατά περίπου 1 εκατοστό.

Στο εσωτερικό από την άλλη, αυτό που κάνει την μεγαλύτερη διαφορά είναι η μείωση του αριθμού των φυσικών χειριστηρίων. Η BMW αποφάσισε να ψηφιοποιήσει περαιτέρω την καμπίνα των i4 και 4 Series Gran Coupe ενσωματώνοντας τον χειρισμό κάποιων λειτουργιών στο ανανεωμένο iDrive με QuickSelect. Για την ιστορία, με το QuickSelect η BMW περιγράφει ένα σύστημα που επιτρέπει στον χρήση να επιλέγει τις πιο συχνές λειτουργίες απευθείας από την κεντρική οθόνη, όπως σε ένα smartphone, οπότε ο χειρισμός γίνεται πιο γρήγορος, πιο εύκολος και πιο… αυτοματοποιημένος. Κατά τα λοιπά, η γερμανική μάρκα προσφέρει κάποιες νέες επιλογές για το φινίρισμα ή/και τις επενδύσεις ενώ τα σπορ καθίσματα ανήκουν πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό τόσο της i4 όσο και της 4 Series Gran Coupe.

Τέλος, τα μηχανικά. Όλες οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης συνδυάζονται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport. Η γκάμα περιλαμβάνει τον 6-κύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα με απόδοση 374 ίππων για την M440i xDrive Gran Coupe καθώς και δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες, έναν 6-κύλινδρο εν σειρά turbodiesel και έναν τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα.  Οι εξακύλινδροι και ο τετρακύλινδρος diesel συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V ενώ διαθέσιμο, ανάλογα με το μοντέλο, είναι  το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης xDrive της γερμανικής μάρκας. Η αμιγώς ηλεκτρική i4 από την άλλη, διατίθεται σε τέσσερεις εκδόσεις με τη νέα είσοδο στην οικογένεια να είναι η i4 xDrive40 με το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, μέγιστη ισχύ 401 ίππων και έως 548 χιλιόμετρα αυτονομίας στον κύκλο WLTP. Στην γκάμα υπάρχουν βεβαίως και οι i4 eDrive35, i4 eDrive40 και i4 M50 xDrive. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η παραγωγή των ανανεωμένων i4 και 4 Series Gran Coupe είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό