19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αυτό είναι το κορυφαίο, Ram 1500 RHO!

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρότι διαχρονικά πολέμιος των SUVs, crossovers και λοιπών παρόμοιων στιλ αμαξώματος, υπάρχει ένα μικρό αλλά ασφαλές μέρος στην καρδιά μου για τα pickups. Ίσως είναι η ειλικρινής φύση τους, η ανεπιτήδευτη εμφάνιση τους και το γεγονός ότι ακόμα και ως… lifestyle προτάσεις δεν χάνουν τον εργατικό χαρακτήρα τους – η ουσία είναι ότι υπάρχει μία έντονη συμπάθεια προς την συγκεκριμένη κατηγορία και προτάσεις όπως το ολοκαίνουριο Ram 1500 RHO που προσθέτει όχι μόνο άφθονα άλογα αλλά και αναβαθμίσεις σχεδόν σε κάθε τομέα του αυτοκινήτου σε σύγκριση με την βασική έκδοση του δημοφιλούς αμερικανικού “αγροτικού” έχουν μία πολύ ιδιαίτερη αύρα που οδηγεί σε μία αντιφατική ελκυστικότητα.  Στην προκειμένη περίπτωση, η ελκυστικότητα προέρχεται από τις ικανότητες και το πόσο… περιττό είναι!

Στο κάτω-κάτω, μιλάμε για ένα Ram 1500 το οποίο εξοπλίζεται με έναν υπερτροδοτούμενο, εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα ο οποίος είναι ικανός για 540 ίππους και πάνω από 700 Nm ροπής και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, σε κανέναν δεν είναι απαραίτητα 540 άλογα και 700+ Nm ροπής. Ακόμα και sports car να ήταν, μπορεί να λέγαμε ότι ακροβατεί στα όρια της υπερβολής. Εδώ όμως έχουμε ένα pickup το οποίο ολοκληρώνει το σπριντ στα 96 km/h από στάση σε μόλις 4.6 δευτερόλεπτα, στα 160 km/h από στάση σε 11.7 δευτερόλεπτα και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι την μέγιστη ταχύτητα των 190 km/h. Η ταχύτητα όμως δεν είναι το μοναδικό ατού του Ram 1500 RHO.

Κάτω από τους μυώδους θόλους κρύβονται τα Black Hawk e2 ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein, τα σφυρήλατα αλουμινένια ψαλίδια, τα νέα ελατήρια και ένα σωρό ακόμα καλούδια που κάνουν το κορυφαίο Ram 1500 σχεδόν ατρόμητο. Στον τομέα της μετάδοσης δε, βρίσκουμε την αλεξίσφαιρη transfer case 48-13 της BorgWarner με αναβαθμισμένα “σωθικά” για ακόμα μεγαλύτερες αντοχές και ανθεκτικότητα και σχέση μετάδοσης 2.64:1. Ο Dana 60 πίσω άξονας με πλευστά ημιαξόνια και ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εξασφαλίζουν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που θα σταματήσουν το Ram 1500 RHO ενώ οι μηχανικοί της αμερικανικής εταιρίας έχουν προχωρήσει σε μετατροπές στο πλαίσιο ώστε η διαδρομή της ανάρτησης να αυξηθεί κατά 2.5 εκατοστά.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε επίσης ότι η RHO έκδοση είναι 20 εκατοστά πιο πλατιά από την βασική του Ram 1500 ενώ αυξημένο κατά 15 εκατοστά είναι και το μετατρόχιο. Οι beadlock ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών επενδύονται με all-terrain ελαστικά διαμέτρου 35 ιντσών ενώ ειδικά για την κορυφαία έκδοση του pickup είναι το καπό, η γρίλια, οι ατσάλινοι προφυλακτήρες και τα LED φωτιστικά σώματα μεταξύ άλλων. Στο εσωτερικό από την άλλη, επικρατεί μία premium ατμόσφαιρα, με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, δερμάτινα καθίσματα που προσφέρουν λειτουργίες θέρμανσης, εξαερισμού και μασάζ, αλουμινένια paddles για τον χειρισμό του 8-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου και έως τρεις οθόνες: μία 12.3 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, μία 14.5 ιντσών για το Uconnect σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 5ης γενιάς και μία 10.25 ιντσών για τον συνοδηγό. Φυσικά, όλα αυτά έχουν το τίμημα τους και στην περίπτωση του Ram 1500 RHO αυτό ξεκινά από τα $71.990 που αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι πολλά γι’ αυτά που προσφέρει το μοντέλο. Από την άλλη, περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό