15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Volkswagen Gen.Travel – Όραμα υπεραστικής κινητικότητας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το όνομα του μπορεί να είναι περίεργο όπως και η εμφάνιση του αλλά το Gen.Travel concept που παρουσιάζει σήμερα η Volkswagen είναι το όραμα της εταιρίας για την υπεραστική κινητικότητα του μέλλοντος. Ένα πλήρως αυτόνομο όχημα το οποίο στην θεωρία τουλάχιστον, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις σύντομες πτήσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία και αν σε ξενίζει το ιδιαίτερο design – που η γερμανική μάρκα ισχυρίζεται πως αποτελεί μία μίξη στοιχείων sedan και πολυμορφικού, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς καθώς το Gen.Travel δεν θα σου ανήκει. Η Volkswagen το προορίζει ως ένα είδος αυτόνομου ταξί μεγάλων αποστάσεων με ένα εύρος μπαταριών η μεγαλύτερη εκ των οποίων θα προσφέρει αυτονομία της τάξης των 1.125 χιλιομέτρων!

Όπως αναφέρει η Volkswagen, η καμπίνα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών, με 4 μεμονωμένες θέσεις και ένα κεντρικό τραπέζι ή ενώνοντας δύο θέσεις για τη δημιουργία δύο κρεβατιών για ταξίδι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για την άνεση των επιβατών φροντίζει η ενεργή ανάρτηση του Volkswagen Group που ονομάζεται eABC (electric Active Body Control) που προ-υπολογίζει τις εγκάρσιες και διαμήκεις κινήσεις που προκαλούνται από την επιτάχυνση, επιβράδυνση ή τις στροφές πριν συμβούν και επεμβαίνει ώστε να τις “ακυρώσει” βελτιώνοντας τόσο την άνεση όσο και την ποιότητα κύλισης. Σύμφωνα με την εταιρία, το eABC θα μπορούσε να ενταχθεί σε ένα ημι-αυτόνομο σύστημα Επιπέδου 3 που θα μπορούσε να γίνει νόμιμο για χρήση σε ευρωπαϊκούς δρόμους “μέσα στο επόμενο έτος” πριν φτάσουμε στο σχεδόν θεωρητικό Επίπεδο 5 που θα αργήσει να γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

Η γερμανική φίρμα αναφέρεται στο Gen.Travel ως ένα “Innovation Experience Vehicle” και ενώ δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή στο προσεχές μέλλον, δεν αποκλείεται κάποια από τα στοιχεία του να ενσωματωθούν σε μοντέλα που θα λανσαριστούν στην αγορά εντός της τρέχουσας δεκαετίας – όπως για παράδειγμα ο δυναμικός φωτισμός που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της ναυτίας των επιβατών ή οι gullwing πόρτες για ευκολότερη είσοδο και έξοδο από την καμπίνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι από το Gen.Travel απουσιάζουν τα σήματα της Volkswagen αλλά αυτό εξηγείται εύκολα: το πρωτότυπο εκπροσωπεί το όραμα ολόκληρου του Volkswagen Group.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό