24.8 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Peugeot E-Lion Day 2024 – Ακόμα πιο τολμηρή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Peugeot συνεχίζει με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα την πορεία της στο μονοπάτι του εξηλεκτρισμού αλλά και προς τον στόχο της να γίνει ηγέτης στην ευρωπαϊκή ηλεκτρική αγορά μέχρι το 2025. Η γαλλική εταιρία προσφέρει ήδη την μεγαλύτερη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή μάρκα και θέλει να πείσει ακόμα περισσότερους πελάτες να λάβουν μέρος σε αυτή την εξέλιξη πολλαπλασιάζοντας τα κίνητρα και κάνοντας την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων ακόμα πιο προσιτή. Η αρχή έγινε με την πρώτη “E-Lion Day” τον Ιανουάριο του 2023 και φέτος η Peugeot ανακοινώνει ακόμα περισσότερα αποδεικνύοντας την πίστη και την αφοσίωση στο πλάνο της.
Καταρχάς, η γαλλική μάρκα προσφέρει ήδη 12 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα συμπεριλαμβανομένων 9 επιβατικών: το E-208, το E-2008, το E-308, το E-308 SW, το E-3008, το E-Rifter, το E-Traveller, το E-Partner, το E-Expert και το E-Boxer κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και καλύπτουν πολύ μεγάλο μέρος της αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η περιοχή κάλυψης δεν μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη και αυτό ακριβώς θα συμβεί το 2024, με την Peugeot να ανακοινώνει επίσημα ότι εντός του έτους θα προστεθούν στην γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων το E-408 και το E-5008! Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της ευρύτατης γκάμας επιλογών που προσφέρει η Peugeot στην κατηγορία της ηλεκτροκίνησης είναι ότι διαθέτει μία λύση για κάθε ανάγκη, είτε αυτή είναι το χαμηλό κόστος (μετα)κίνησης, με το “Peugeot Customized Lease” όπου η μηνιαία δόση προσαρμόζεται στα χιλιόμετρα που έχουν διανυθεί ή ακόμα και το πρόγραμμα “My Electric Lease” της γαλλικής κυβέρνησης με το οποίο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί ένα E-208 πληρώνοντας μόλις 99 ευρώ τον μήνα, είτε το νέο E-3008 που προσφέρει έως 700 χιλιόμετρα εμβέλειας, επιδόσεις, τεχνολογία και πολυτέλεια.

Ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο η Peugeot υποστηρίζει τα προϊόντα της και αποδεικνύει την πίστη της σε αυτά είναι και το πρόγραμμα “Peugeot Allure Care” που προσφέρεται στους αγοραστές του E-3008 και παρέχει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων η οποία καλύπτει τον ηλεκτροκινητήρα, τον φορτιστή, το κινητήριο σύνολο και όλα τα βασικά ηλεκτρικά και μηχανικά εξαρτήματα. Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω εγγύηση είναι επιπλέον αυτής που προσφέρει η Peugeot για την μπαταρία σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της, η οποία έχει επίσης διάρκεια 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων και με αυτόν τον τρόπο η εταιρία καλύπτει πρακτικά ολόκληρο το όχημα για 8 ολόκληρα χρόνια. Η πρώτη ευρωπαϊκή μάρκα που προσφέρει αυτού του είδους την εκτενή κάλυψη για κάποιο από τα μοντέλα της!
Από το μέλλον της Peugeot δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε η τεχνολογία, με την εταιρία να προσφέρει τεχνολογία ChatGPT σε ολόκληρη την γκάμα επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων – πιλοτικά σε 5 μεγάλες αγορές πριν το ευρύτερο λανσάρισμα κατά το δεύτερο μισό του 2024. Με το πασίγνωστο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης να ενσωματώνεται στο i-Cockpit και να γίνεται μέσω του ψηφιακού βοηθού “Ok Peugeot” ένας πραγματικός παρτενέρ ικανός να απαντήσει αναρίθμητες ερωτήσεις σε οποιοδήποτε θέμα, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο οδηγός ή κάποιος επιβάτης είναι να ενεργοποιήσει τον ψηφιακό βοηθό και να του εκφράσει την απορία ή το αίτημα του. Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει η τεχνολογία για να παρέχει την απάντηση με φυσικό τρόπο.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε το μοντέλο κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζεται από την Peugeot και ολόκληρο τον όμιλο Stellantis – ένα μοντέλο που βασίζεται στα “4R” (Remanufacture, Repair, Reuse και Recycle) και παρουσιάζει ήδη αποτελέσματα με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του νέου Peugeot E-3008 που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα υλικά συμπεριλαμβανομένων πολυμερών και μετάλλων, σε ποσοστό 23%. Γι’ αυτό η Stellantis δημιούργησε με  την Galloo, μία εταιρία-ηγέτη στην ανακύκλωση την Sustainera Valorauto που έχει ως βασικό αντικείμενο την συλλογή, την αποσυναρμολόγηση, την ανάκτηση, την επιδιόρθωση και την πώληση όλων των βιώσιμων εξαρτημάτων και την ανακύκλωση όλων των υπολοίπων. Μία άλλη κοινοπραξία αφορά στην ανακύκλωση των μπαταριών στην Ευρώπη και την Β. Αμερική ενώ μέρος της στρατηγικής της Stellantis είναι και η επιδιόρθωση των μπαταριών εδώ και πολλά χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό