35.8 C
Athens
Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Πόσο θα κοστίζουν τα plug-in υβριδικά της BYD;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BYD προσαρμόζει την στρατηγική της στην ευρωπαϊκή αγορά με την εισαγωγή plug-in υβριδικών μοντέλων σε τιμές που θα είναι πολύ κοντά σε ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής εστιάζει κυρίως σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες στην Ευρώπη, η BYD στοχεύει να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη ζήτηση για PHEV με το λανσάρισμα του μεσαίου SUV Seal U DM-i plug-in hybrid.

Αυτή η αλλαγή στρατηγικής έρχεται καθώς οι πωλήσεις PHEV έχουν σημειώσει αύξηση, ειδικά σε τμήματα που παραδοσιακά κυριαρχούνται από premium μάρκες.

Το Seal U DM-i αναμένεται να ακολουθήσει ένα άλλο μοντέλο PHEV το επόμενο έτος, καθώς η BYD στοχεύει να επεκτείνει τη γκάμα της στην Ευρώπη.

Η απόφαση της εταιρείας να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά PHEV ευθυγραμμίζεται με τον ευρύτερο στόχο της να γίνει ένας κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη μέχρι το 2030.

Για την υποστήριξη αυτού του στόχου, η BYD σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργία του πρώτου της ευρωπαϊκού εργοστασίου επιβατικών αυτοκινήτων στο Szeged της Ουγγαρίας πριν από το 2026.

Επιπλέον, η BYD μπορεί να δημιουργήσει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Ευρώπη για να συμπληρώσει τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες.

Η κίνηση προς τα PHEV στην Ευρώπη αντανακλά επίσης μια ευρύτερη τάση μεταξύ των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τοπικές εγκαταστάσεις παραγωγής για να μετριάσουν τις εντάσεις γύρω από τις εμπορικές διαμάχες με την Ε.Ε.

Κατασκευάζοντας οχήματα στην Ευρώπη, η BYD στοχεύει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να γίνει πιο ελκυστική στους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Επιπλέον, η BYD εξετάζει το ενδεχόμενο να εισάγει το χαμηλού κόστους μικρό ηλεκτρικό όχημα Seagull στην ευρωπαϊκή αγορά, αντανακλώντας τη δέσμευση της μάρκας να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της και να ανταποκριθεί στις ποικίλες ανάγκες των καταναλωτών.

Η BYD στοχεύει να προσφέρει την ευρωπαϊκή έκδοση του Seagull σε προσιτή τιμή κάτω των 20.000 ευρώ, καλύπτοντας πελάτες με χαμηλό προϋπολογισμό που αναζητούν φθηνά ηλεκτρικά μοντέλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό