27.4 C
Athens
Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Ένα αγωνιστικό με καύσιμο το υδρογόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Alpine παρουσίασε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό πρωτότυπο με την ονομασία Alpenglow Hy4.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που λειτουργεί με υδρογόνο και έχει σχεδιαστεί ως ένα αγωνιστικό για την πίστα.

Αυτό το πρωτοποριακό σπορ αυτοκίνητο διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που παράγει 340 ίππους και τροφοδοτείται από τρεις δεξαμενές υδρογόνου υψηλής πίεσης.

Το Alpenglow Hy4 έχει υποστεί τροποποιήσεις στο αμάξωμα για να προσφέρει χώρο για δύο άτομα και να φιλοξενεί τις δεξαμενές υδρογόνου.

Το αεροδυναμικό πακέτο του ενισχύει τη φουτουριστική του εμφάνιση, με έντονα στοιχεία όπως η πίσω φτερούγα και η εισαγωγή στην οροφή.

Το Alpenglow Hy4 θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα αντοχής στο Spa-Francorchamps του πρωταθλήματος FIA WEC 2024 και στις 24 ώρες του Le Mans.

Επιπλέον, η Alpine εργάζεται πάνω σε έναν ολοκαίνουργιο V6 κινητήρα που προορίζεται να τροφοδοτείται με υδρογόνο, ο οποίος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο αργότερα το 2024.

Η Alpine, μαζί με τη Renault, εκφράζει αισιοδοξία για τις δυνατότητες των κινητήρων εσωτερικής καύσης με υδρογόνο στα σπορ αυτοκίνητα.

Αυτή η τεχνολογία αντιπροσωπεύει μια υποσχόμενη λύση για ευρεία παραγωγή και αναμένονται μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toyota επίσης εξετάζει τη χρήση της τεχνολογίας υδρογόνου στα υβριδικά της αυτοκίνητα ως μια μελλοντική λύση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό