20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Panasonic: Νέο εργοστάσιο στο Κάνσας για την παραγωγή μπαταριών της Tesla

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα νέο εργοστάσιο στο Κάνσας των ΗΠΑ θα κατασκευάσει η Panasonic στο οποίο θα παράγει τις μπαταρίες 4680 της Tesla. Το εργοστάσιο θα κοστίζει 4 δισ. δολάρια και θα απασχολεί 4.000 υπαλλήλους, ενώ επιπλέον 4.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν εξαιτίας του νέου εργοστασίου.

Η Κυβερνήτης του Κάνσας, Λόρα Κέλι δήλωσε σχετικά:
Ως η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ιστορία του Κάνσας και ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων του είδους του στη χώρα, αυτό το έργο θα μεταμορφώσει την οικονομία της πολιτείας μας, παρέχοντας συνολικά 8.000 θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας που θα βοηθήσουν περισσότερους κατοίκους του Κάνσας να δημιουργήσουν καλύτερο τρόπο ζωής για αυτούς και τα παιδιά τους.
Η νίκη σε αυτό το έργο έδειξε ότι το Κάνσας έχει ό,τι χρειάζεται για να ανταγωνιστεί σε παγκόσμια κλίμακα και ότι το φιλοεπιχειρηματικό μας κλίμα οδηγεί την τεχνολογική καινοτομία που απαιτείται για την επίτευξη ενός πιο ευημερούντος και βιώσιμου μέλλοντος.
Το όνομα της 4680 μπαταρίας προέρχεται από τις διαστάσεις της (46 χλστ. πλάτος και 80 χλστ. ύψος), και το κυλινδρικό στοιχείο της μπαταρίας ακολουθεί σπειροειδή προσέγγιση.
Η νέα μπαταρία διαθέτει αλλαγές στα υλικά των ηλεκτροδίων, βελτιωμένο σχεδιασμό κυψελών αλλά και βελτιωμένες διαδικασίες παραγωγής, με τη νέα σχεδίαση της να βελτιώνει την απόδοση της (ηλεκτρική και θερμική), ενώ παράλληλα καθίσταται δομικό στοιχείο του αυτοκινήτου.

Στο πακέτο της μπαταρίας υπάρχουν 960 στοιχεία (40×24), αντί για περίπου 24.000 στοιχεία που τοποθετούνται σε ένα πακέτο μπαταρίας με τα κελιά 2170. Αυτό καθίσταται δυνατό επειδή τα 4680 αποθηκεύουν περίπου 5 φορές περισσότερη ενέργεια, με την ενεργειακή τους πυκνότητα να φτάσει/υπερβαίνει τα 300 Wh/κιλό, κάτι που -σύμφωνα με τον Elon Musk- μειώνει το κόστος ανά kWh κατά 56%.

Η νέα μπαταρία παρέχει 6 φορές περισσότερη ισχύ και 16% μεγαλύτερη αυτονομία, με το πρόβλημα της θερμικής διαχείρισης να έχει λυθεί εξαιτίας του κυλινδρικού σχεδιασμού, προσφέροντας μικρότερη ηλεκτρική διαδρομή στα κελιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό