21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η VW αναβάλει τα σχέδια για 4ο εργοστάσιο μπαταριών λόγω της μειωμένης ζήτησης των ηλεκτρικών της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen αναβάλει προς το παρόν την απόφαση της κατασκευής ενός τετάρτου εργοστασίου μπαταριών, εξαιτίας της υποτονικής ζήτησης που έχουν τα ηλεκτρικά της μοντέλα.
Αυτό δήλωσε ο CEO του VW Group, Oliver Blume, με τον γερμανικό κολοσσό να εξέταζε ένα μέρος σε Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία, προκειμένου να κατασκευάσει εκεί το 4ο εργοστάσιο μπαταριών της. Όπως είπε o Blume:
Με βάση τις συνθήκες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της υποτονικής ανόδου της αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, δεν υπάρχει προς το παρόν επιχειρηματικό σκεπτικό για να αποφασίσουμε για περαιτέρω τοποθεσίες.
Τσέχοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Τετάρτη ότι θα ξεκινήσουν να προσφέρουν την προτεινόμενη τοποθεσία τους για το εργοστάσιο μπαταριών της Volkswagen σε άλλους επενδυτές, λέγοντας ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν άλλο για μια απόφαση από τη γερμανική εταιρία.

Η Volkswagen έχει ήδη επιλέξει τοποθεσίες για την παραγωγή μπαταριών στο Salzgitter (Γερμανία), στη Βαλένθια (Ισπανία) και στο St. Thomas (Καναδάς), οι οποίες, όπως είπε ο Blume, έχουν συνδυασμένο δυναμικό παραγωγής έως και 200 ​​γιγαβατώρες (GWh) ετησίως.
Ο Blume συναντήθηκε με Τσέχους αξιωματούχους αυτή την εβδομάδα, καθώς η χώρα πίεσε για την επένδυση, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει το μέλλον του πολύ σημαντικού κλάδου αυτοκινήτων της, ενώ η παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτων απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα.
Η Volkswagen δήλωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στην ηλεκτρική κινητικότητα στη Skoda, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της Τσεχικής Δημοκρατίας και ένας οικονομικός κρίκος, και τρέχει ένα πρόγραμμα για την κυκλοφορία 6 νέων ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2026.
Ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας, Petr Fiala είπε ότι η χώρα του θα αρχίσει να επικεντρώνεται σε άλλα έργα.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κρατάμε τη γη για αυτό το έργο,
είπε ο Fiala σε συνέντευξη τύπου, με τον υπουργό Βιομηχανίας Jozef Sikela να προσθέτει πως οι συνομιλίες γίνονται με πέντε επενδυτές, με δύο από αυτά τα έργα να είναι παρόμοιας κλίμακας με τα σχέδια της Volkswagen.

Το VW Group βλέπει τις παραγγελίες ηλεκτρικών να μειώνονται

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό