20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Black out του Παναθηναϊκού AKTOR στο 4ο δεκάλεπτο και προβάδισμα η Μακάμπι

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατέρρευσε ο Παναθηναϊκός AKTOR στο τέταρτο δεκάλεπτο και δυστυχώς το πλεονέκτημα έδρας χάθηκε για το «τριφύλλι». Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε να παίξει τρομερή επίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο και έφτασε στη νίκη με 91-87, κάνοντας το break στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς της σειράς.

Τρομερό ματς από τον Λεσόρ (22 πόντους), τον Σλούκα (12 πόντοι, 13 ασίστ), όμως αυτό δεν αρκούσε για το «τριφύλλι» προκειμένου να πάρει το πρώτο ματς της σειράς. MVP για τη Μακάμπι ο Κόλσον με 18 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Γρήγορος ο ρυθμός του παιχνιδιού από την αρχή, με τις δύο ομάδες να δείχνανε επιθετικές διαθέσεις. Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε τρία φάουλ στα πρώτα λεπτά, ενώ στο τέταρτο που δόθηκε, δέχθηκε και τεχνική ποινή ο Εργκίν Αταμάν για διαμαρτυρία, μιας και η απόφαση των διαιτητών ήταν αυστηρή.

Οι «πράσινοι» που είχαν δώσει 7 βολές, ενώ δεν είχαν κερδίσει καμία, ήταν πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο με 26-25. Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε 100% στα δίποντα (5/5) και 55% στα τρίποντα, με τον Μάριους Γκριγκόνις να είχε ξεχωρίσει με 9 πόντους. Οι Ισραηλινοί υπερτερούσαν στα ριμπάουντ (3-7) και το είχαν εκμεταλλευτεί, με τον Κόεν να είχε 7 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ένα τρομερό ξεκίνημα στο δεύτερο δεκάλεπτο, έστω και αν ο Λεσόρ είχε μόλις 1/5 βολές. Μέσα σε τρία λεπτά, η ελληνική ομάδα είχε πάρει προβάδισμα 5 πόντων (35-30), με τον Χουάντσο να είχε δώσει την απαραίτητη ώθηση με τρομερή άμυνα.

Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά τη διαφορά τους και με επιμέρους σκορ 25-16, πήγανε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 50-42, σε ένα παιχνίδι με φουλ επιθετικό ρυθμό. Ο Ματίας Λεσόρ ήταν εξαιρετικός με 10 πόντους και 2 ριμπάουντ, ο Λούκα Βιλντόσα είχε 3/4 τρίποντα, ενώ ο τρομερός Χουάντσο είχε 2 πόντους και 8 (!) ριμπάουντ.

Η Μακάμπι δεν έδειχνε διατεθειμένη να παρατήσει το ματς και είχε μειώσει μέχρι και τους 4 πόντους. Ο Παναθηναϊκός AKTOR ωστόσο, δεν ήθελε να μην εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας. Οι «πράσινοι» έβρισκαν μόνιμα λύσεις επιθετικά.

Μπορεί το επιμέρους σκορ να ήταν επιμέρους σκορ 21-20 υπέρ της Μακάμπι στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως η ελληνική ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ με 70-63. Απίθανο ματς από τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος είχε 11 πόντους και 9 ασίστ.

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε μία απίστευτα «ροκ» έκβαση. Η Μακάμπι είχε μπει για τα καλά στο ματς και είχε φτάσει σε σημείο να προηγείται με 5 πόντους. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό AKTOR, μπορεί να είχε ισοφαρίσει στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, ωστόσο οι Ισραηλινοί κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 91-87.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό