19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

H Toyota επενδύει επιπλέον 8 δισ. δολάρια στο εργοστάσιο μπαταριών στη Βόρεια Καρολίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα μια νέα επένδυση ύψους σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα προσθέσει περίπου 3.000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της στη Βόρεια Καρολίνα.
Αυτό ανεβάζει τις συνολικές επενδύσεις σε περίπου 13,9 δισεκατομμύρια δολάρια και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε περισσότερες από 5.000.

Αυτή η νέα επένδυση αυξάνει την παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου για μπαταρίες, για την υποστήριξη ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) και plug-in υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (PHEV). Έτσι, επιπλέον οκτώ γραμμές παραγωγής μπαταριών BEV/PHEV θα προστεθούν στις δύο που ανακοινώθηκαν προηγουμένως, φτάνοντας συνολικά τις δέκα γραμμές. Επιπλέον, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, το εργοστάσιο θα διαθέτει επίσης τέσσερις γραμμές μπαταριών για υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (HEV).

Η παραγωγή θα αυξηθεί με σταδιακή προσέγγιση, με προγραμματισμένες ενάρξεις των γραμμών παραγωγής έως το 2030, έως ότου το εργοστάσιο φτάσει σε συνολική παραγωγή άνω των 30 GWh ετησίως. Συνολικά, η εγκατάσταση παραγωγής μπαταριών θα έχει έκταση 650.320 τετραγωνικά μέτρα, που ισοδυναμούν με 121 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό