15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Nissan Max-Out Concept – Τολμηρό και ηλεκτρικό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο η Nissan θα μας μιλήσει για το μέλλον. Από τις 4 του μήνα μέχρι την 1η του Μαρτίου, η ιαπωνική εταιρία θα διεξάγει ένα event με όνομα “Nissan Futures” για να μας δείξει πώς διαμορφώνει το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας και του καινοτόμου σχεδιασμού και ως μέρος αυτής της διοργάνωσης, παρουσιάζει σήμερα το φυσικό πρωτότυπο ενός concept που μέχρι τώρα, υπήρχε μονάχα σε ψηφιακή μορφή. Ο λόγος για το Max-Out που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία, “σχεδιάστηκε για να παρέχει μία απελευθερωτική αίσθηση ανοιχτωσιάς και να προσφέρει μία δυναμική οδηγική εμπειρία”.

Το πρώτο πράγμα που προκαλεί εντύπωση είναι πως το Max-Out Concept δεν φαίνεται να υιοθετεί την εταιρική σχεδιαστική ταυτότητα της Nissan αλλά μοιάζει να υπάρχει αυτόνομο και ανεξάρτητο στον χώρο. Όπως και να έχει, η λέξη κλειδί στο design του εντυπωσιακού πρωτότυπου είναι “μινιμαλισμός” με τονισμένα γεωμετρικά σχήματα, απαλές καμπύλες και λιτές γραμμές, χωρίς υπερβολές και υπέρμετρο… ενθουσιασμό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αρμονικό και φουτουριστικό ενώ το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στην καμπίνα, με τα δύο “πλευστά” καθίσματα, το εκκεντρικό τιμόνι και την μεγάλη, ενιαία οθόνη που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Η Nissan δεν παρέχει καμία πληροφορία σχετικά με το κινητήριο σύνολο του πρωτότυπου ή τις επιδόσεις του και δεν ξέρω αν θα είχε ιδιαίτερο νόημα αφού σε αυτό το σημείο τουλάχιστον, το Max-Out Concept δεν προορίζεται για την παραγωγή. Στο μέλλον, αν η εταιρία κρίνει πως υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον, ίσως να επιστρέψει στο πρωτότυπο αλλά τότε θα έχει προοδεύσει και η τεχνολογία, οπότε τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Εν τω μεταξύ, η Nissan “χτίζει” την γκάμα οχημάτων μηδενικών εκπομπών της και προφανώς, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό