20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

H Kia ανακοίνωσε νέο ηλεκτρικό που θα βασίζεται στην E-GMP πλατφόρμα

Ειδήσεις Ελλάδα

H Kia ανακοίνωσε σήμερα ότι μέσα στο 2021 θα κυκλοφορήσει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρία, το νέο αυτοκίνητο θα έχει ένα φουτουριστικό σχεδιασμό, το οποίο θα διαθέτει sedan και crossover χαρακτηριστικά, όπως ακριβώς είδαμε και στο Kia Imagine Concept, που παρουσιάστηκε στην περσινή έκθεση της Γενεύης.
Η εσωτερική ονομασία για το μοντέλο είναι “CV”, ενώ η ονομασία της πλατφόρμας είναι E-GMP, η οποία εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Hyundai. To μοντέλο θα εισαγάγει επίσης ένα νέο λογισμικό για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που θα έχει ως στόχο την πιο εύκολη διεπαφή μαζί του, ενώ θα υπάρχει και σύστημα ταχείας φόρτισης της μπαταρίας, μειώνοντας το χρόνο φόρτισης από το 20% έως το 80% σε μόλις 20 λεπτά, με χρήση ταχυφορτιστή 350 kW.

Ακόμα, η μέγιστη αυτονομία του θα φτάνει τα 500 χλμ., με την E-GMP να έχει σχεδιαστεί ώστε να φιλοξενεί τις μπαταρίες στο κάτω μέρος του αμαξώματος και να το βελτιστοποιεί για τοποθέτηση μπαταριών υψηλής τάσης, ώστε να προσφέρουν αυτονομία αρκετή για μεγάλες αποστάσεις. Τα τμήματα της μπαταρίας θα μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν, ενώ θα υπάρχει και επιλογή για διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες.

Εδώ να θυμίσω ότι τον Μάιο του 2019, η Hyundai και Kia ανακοίνωσαν ότι επενδύουν €80 εκατομμύρια στη Rimac, με την κορεάτικη εταιρία να έχει κάνει γνωστό ότι η έκδοση παραγωγής του Imagine θα έχει σημαντική επίδραση στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται την Kia και το ρόλο της στη μελλοντική ηλεκτροκίνηση.
Η Kia θέλει μέχρι το 2025 να παρουσιάσει στην αγορά 11 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, έτσι ώστε τότε, το 20% των ετήσιων πωλήσεων της (500.000 αυτοκίνητα) να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κατέχοντας το 6,6% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών μοντέλων (εκτός Κίνας).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό