18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Sold-out σε λιγότερο από 24 ώρες το Ioniq 6 First Edition στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 9 Νοεμβρίου, η Hyundai άνοιξε τις προπαραγγελίες της First Edition έκδοσης του Ioniq 6 σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, αλλά η ζήτηση για το δεύτερο μοντέλο της Ioniq οικογένειας να ήταν τόσο υψηλή, που και οι 2.500 μονάδες εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες.

Το Ioniq 6 First Edition έγινε διαθέσιμο στις αγορές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Νορβηγίας και της Ολλανδίας, οι οποίες περιγράφονται από την κορεάτικη εταιρία ως βασικές για τα ηλεκτρικά μοντέλα.
Συνεχίζοντας, η Hyundai αναφέρει ότι όσοι δεν κατάφεραν να προπαραγγείλουν το Ioniq 6 First Edition θα λάβουν μια προσφορά από έναν τοπικό αντιπρόσωπο αργότερα, ενώ οι τυχεροί που έκαναν κράτηση θα πρέπει να περιμένουν την παράδοση του οχήματός να γίνεται μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του 2023. Το λανσάρισμα του Ioniq 6 στην ευρωπαϊκή αγορά έχει προγραμματιστεί για πριν από το τέλος του έτους, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν την άνοιξη του 2023.

Οπτικά, η First Edition διακρίνεται από το “απλό” Ioniq 6 χάρη στο μαύρο ματ φινίρισμα στις ζάντες 20 ιντσών, τις γυαλιστερές μαύρες πινελιές στους προφυλακτήρες και τα μαύρα αλουμινένια εμβλήματα της Hyundai στα δύο άκρα. Στο εσωτερικό, υπάρχει μια ειδική επένδυση από δέρμα και ύφασμα για τα καθίσματα, ενώ τα πατάκια είναι από ανακυκλομένο υλικό Econyl σε γκρι χρώμα.

Μηχανικά, το Hyundai Ioniq 6 First Edition διατίθεται αποκλειστικά με το ισχυρότερο σύστημα μετάδοσης της κίνησης και τη μεγάλη μπαταρία. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά άξονα) αποδίδουν 239 kW (325 άλογα) και 605 Nm ροπής, ενώ η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 77,4 kWh.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό