18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ford Focus ST Edition – Aπό τα τελευταία απολαυστικά για οδήγηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία εποχή που ο εξηλεκτρισμός, η αυτονομία, η ευκολία και ο χρόνος φόρτισης, έχουν αντικαταστήσει έννοιες όπως οδήγηση, απόλαυση, χαρά, η Ford παρουσιάζει την ST Edition του Focus για να μας θυμίσει τί πραγματικά σημαίνει αυτοκίνηση. Μία έκδοση η οποία μπορεί με την ίδια ευκολία να κάνει τις καθημερινές μετακινήσεις αλλά και να μπεί σε μία πίστα για να προσφέρει ατελείωτη χαρά και απόλαυση στον οδηγό.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο Ecoboost κινητήρας βενζίνης των 2.3 λίτρων ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και εκτοξεύει το Focus από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,7’’  με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Η ισχύς περνάει στο δρόμο μόνο μέσω των μπροστινών τροχών και η Ford έχει φροντίσει ώστε αυτό να γίνεται με τον τρόπο που μόνο αυτή γνωρίζει. Γι’ αυτό τοποθέτησε πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της KW, ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, σύστημα φρένων της Brembo στους μπροστινούς τροχούς για αντοχή στην πίστα και στη σκληρή χρήση και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, με σχεδιασμό προερχόμενο από την αεροδιαστημική τεχνολογία.

Η ειδικά εξελιγμένη από την KW ανάρτηση διπλού εμβόλου, χαμηλώνει το ύψος κατά 10 χιλιοστά, σε σχέση με την απλή ST έκδοση, ενώ στην ακραία ρύθμιση μειώνεται κατά 20 χιλιοστά. Ενδιάμεσα υπάρχουν 12 διαφορετικές ρυθμίσεις για τη συμπίεση και 16 για την έκταση, ενώ το αυτοκίνητο συνοδεύεται και από το σχετικό εγχειρίδιο για τον οδηγό, που αφορά στην ανάρτηση και με ειδικό κεφάλαιο για την πίστα του Νιρμπουργκρινγκ.

Οι ειδικής σχεδίασης ζάντες των 19 ιντσών, είναι κατά 10% πιο ελαφριές, σε σχέση με τις απλής έκδοσης, μειώνοντας το φερόμενο βάρος της ανάρτησης, προσφέροντας παράλληλα ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στο τιμόνι. Έχουν κατασκευαστεί με εξελιγμένη τεχνική, ώστε να είναι πιο ανθεκτικές και πιο άκαμπτες, χρησιμοποιώντας μικρότερη ποσότητα κράματος, άρα και χαμηλότερο βάρος. Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί τα περισσότερα στοιχεία που επιλέγουν οι αγοραστές του Focus ST, που πλέον ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Ειδική μνεία αξίζει το ηχοσύστημα της B&O με ισχύ 675 Watt, προκειμένου να την «ακούτε» συνολικά και ολοκληρωτικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό