21.4 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Google Pixel 8 Pro: Με μεγαλύτερο, ικανότερο αισθητήρα κύριας κάμερας

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα Pixel 8 και 8 Pro θα μπορούσαν να έρθουν με σημαντικές αναβαθμίσεις στην κάμερα. Η leaker Kamila Wojciechowska, η οποία έχει αξιόπιστο ιστορικό αναφορικά με τις διαρροές Pixel, αναφέρει ότι θα διαθέτουν αισθητήρες Samsung ISOCELL GN2.

Πρόκειται για τον ίδιο αισθητήρα που είδαμε στα Galaxy S22 και Galaxy S23 της Samsung. Eίναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το ISOCELL GN1 που χρησιμοποιεί η Google από το Pixel 6. Το GN2 είναι μεγαλύτερο και ικανό να συλλαμβάνει 35 τοις εκατό περισσότερο φως από τον προκάτοχό του, φέρνοντας καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Υποστηρίζει επίσης πιο σύγχρονες λειτουργίες, όπως λήψη βίντεο 8K/30 fps και Staggered HDR.

Σύμφωνα με τη Wojciechowska, τόσο το Pixel 8 όσο και το 8 Pro θα συνοδεύονται από το GN2. Ωστόσο, το Pro θα έχει και μερικές αποκλειστικές αναβαθμίσεις. Όπως αναφέρει, θα διαθέτει έναν νέο αισθητήρα που θα βελτιώσει την απόδοση της αυτόματης εστίασης και έναν πιο σύγχρονο αισθητήρα για την ultraawide κάμερά του. Η Google φέρεται να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Sony IMX787 των 64 megapixel, τον ίδιο αισθητήρα που τροφοδοτεί την κύρια κάμερα του Pixel 7a, για να αντικαταστήσει το παλιό IMX386 των 12 megapixel του Pixel 7 Pro. Kαθώς το πρώτο είναι σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος από τον προκάτοχό του θα πρέπει να παράγει πολύ καλύτερες εικόνες.

Η leaker σημειώνει ακόμα ότι η έκδοση του Pixel 8 Pro που δοκιμάζει αυτή τη στιγμή η Google δεν συνοδεύεται από λειτουργία macro, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι η τελική έκδοση δεν θα το κάνει. Το Pixel 8 θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το IMX386, αλλά μπορεί να προσφέρει έναν φακό με ευρύτερο οπτικό πεδίο για όσους θέλουν να απαθανατίσουν περισσότερο μια σκηνή ταυτόχρονα. Οι κάμερες selfie και τηλεφακού στα Pixel 8 και 8 Pro θα παραμείνουν ίδιες με αυτές των Pixel 7 και 7 Pro. Τέλος, ο φημολογούμενος αισθητήρας θερμομέτρου του Pixel 8 Pro δεν θα χρησιμοποιηθεί για φωτογραφία.

Όσον αφορά στις αναβαθμίσεις λογισμικού, η Google φέρεται να ενημερώνει την εφαρμογή της κάμερας για να επιτρέπει στους χρήστες Pixel να αποφασίζουν πόσο ισχυρό είναι το εφέ bokeh όταν χρησιμοποιούν τη λειτουργία βίντεο “Cinematic”. Επιπλέον, μια νέα δυνατότητα “Προσαρμοζόμενος φακός” μπορεί να προσαρμόσει δυναμικά την έξοδο της μονάδας φλας ενός τηλεφώνου για να αποτρέψει την υπερβολική έκθεση των εικόνων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό