19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo Concept – Αυτό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το θρυλικό παιχνίδι Gran Turismo αποτελεί εδώ και χρόνια μία καλή πλατφόρμα για την παρουσίαση νέων, εντυπωσιακών concepts από τους κατασκευαστές. Τα παραδείγματα είναι πραγματικά πολυάριθμα και το τελευταίο εξ αυτών είναι το Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo Concept που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πριν από ελάχιστες ημέρες όχι μόνο στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού αλλά και παίρνοντας σάρκα και οστά, στη διοργάνωση GT World Series Finals που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη. Τι είναι όμως το πρωτότυπο με το τεράστιο όνομα και ποιος ο λόγος ύπαρξης του;

Όσον αφορά στο δεύτερο, δεν γνωρίζουμε και αν με ρωτάς προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Είναι ένα πανέμορφο, εξωτικό hypercar με τεράστιο καπό, χαμηλή οροφή και εντυπωσιακές καμπύλες που δεν μοιάζει έξω από τα νερά του σε κάποια πίστα στο Gran Turismo, ούτε έξω από κάποιο πανάκριβο ξενοδοχείο στο Μονακό. Είναι ένα εκθαμβωτικό coupe που ενσωματώνει με εξαιρετικά αρμονικό και καλαίσθητο τρόπο την σχεδιαστική ταυτότητα της Genesis με τα χαρακτηριστικά “Quad Lights” να σχηματίζουν/υπογραμμίζουν την γρίλια στο εμπρός μέρος και να εκτείνονται προς το προφίλ όπου τέμνουν τους αεραγωγούς κι όλα αυτά, χωρίς να θυσιάζεται η αεροδυναμική απόδοση καθώς η κορεατική εταιρία αναφέρει ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας του νέου concept της δεν υπερβαίνει το 0.34!

Στο ίδιο μήκος κύματος και το εσωτερικό που καταφέρνει να συνδυάζει την πολυτέλεια και τα motorsports με έναν μινιμαλιστικό και αρμονικό τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνύπαρξη του ιδιαίτερου τιμονιού με το δέρμα, οι σχεδόν ξαπλωτές θέσεις για τον οδηγό και τον συνοδηγό με την μεγάλη οθόνη που ενσωματώνεται στο κέντρο του ταμπλό και οι πανέμορφοι περιστροφικοί διακόπτες που βρίσκονται σε σημεία που μπορεί να φτάσει εύκολα ο οδηγός τόσο στο τιμόνι όσο και στο ταμπλό.

Όσον αφορά στα μηχανικά, παρότι το Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo Concept δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ποτέ στον πραγματικό κόσμο, θα κυκλοφορήσει στον ψηφιακό οπότε έχουν σημασία και γι’ αυτό η εταιρία ανακοίνωσε κάποιες πληροφορίες. Στο κέντρο του οχήματος βρίσκεται ένας V6 βενζινοκινητήρας ο οποίος είναι από μόνος του ικανός για περισσότερα από 880 άλογα και 1.070 Nm ροπής και συνδυάζεται με έναν “Yasa E” ηλεκτροκινητήρα ο οποίος προσφέρει κάτι παραπάνω από 200 ίππους και 265 Nm ροπής. Έτσι, το υβριδικό κινητήριο σύνολο παράγει αθροιστικά 1.085 άλογα και σχεδόν 1.340 Nm ροπής ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ο βενζινοκινητήρας στροφάρει έως τις 10.000 σ.α.λ. οπότε ο ήχος του στο παιχνίδι θα είναι συγκλονιστικός και οι επιδόσεις το πρωτότυπου ανάλογες της εμφάνισης του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό