16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Formula 1 2024 Grand Prix Αυστραλίας: Ο Verstappen ξεκινά πρώτος

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία ακόμη Pole Position (καλύτερη θέση στην εκκίνηση) για τον Max Verstappen, δίπλα του ξεκινά ο Carlos Sainz (Ferrari) ενώ στην δεύτερη σειρά οι Lando Norris (McLaren) και Charles Leclerc (Ferrari) θα προσπαθήσουν να… κόψουν τον Ολλανδό.

Αγώνα με τον αγώνα ο Verstappen δείχνει όλο και καλύτερος. Ενώ το παρασκήνιο στην Red Bull είναι έντονο και πολλοί μιλούν και για διάλυση της ομάδας, με το όνομα του Ολλανδού να αναφέρεται συχνά, εκείνος δεν επηρεάζεται και δείχνει τη δύναμή του όταν πραγματικά χρειάζεται.

2024 Reuters F1 GP AUS

Στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Αυστραλίας ο Verstappen, πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη pole position αυτή τη σεζόν στη Red Bull, (ή την τέταρτη αν λάβει κανείς υπόψη και τον τελευταίο αγώνα του 2023 στο Άμπου Ντάμπι). Αυτή είναι η 35η pole στην καριέρα του Ολλανδού, και η δεύτερη στη σειρά στη Μελβούρνη.

Μέχρι το Q3, ο 26χρονος δεν είχε πετύχει τον καλύτερο χρόνο σε καμία από τις προσπάθειές του. Ήταν τρεις φορές δεύτερος ταχύτερος (μία πίσω από τον Norris και δύο πίσω από τον Leclerc). Όταν έφτασε η στιγμή, που χρειαζόταν την καλύτερη επίδοση έκανε δύο γρήγορους γύρους που τον ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους οδηγούς.

2024 Reuters F1 GP AUS Vertappen

Στην τελευταία προσπάθεια κατέβηκε και κάτω από το 1’16” (1:15,915”). «Λίγο ιδιαίτερες οι κατατακτήριες δοκιμές, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με το ρυθμό που είχα στο Q3», είπε ο Verstappen και πρόσθεσε: «Τα δύο τελευταία περάσματα ήταν πολύ καλά, είχα καλύτερη αίσθηση του αυτοκινήτου. Λίγο δύσκολο Σαββατοκύριακο, αλλά καταφέραμε να είμαστε νικητές στο τέλος».

Ο Carlos Sainz με τη Ferrari (1’16″185) θα ξεκινήσει δίπλα από τον οδηγό της Red Bull. Ήταν μια σημαντική εμφάνιση για τον Sainz, που ήταν σε πολύ καλή φόρμα, δεδομένου ότι πριν δύο εβδομάδες έκανε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας. «Ήταν δύο δύσκολες εβδομάδες, πολλές μέρες στο κρεβάτι, περιμένοντας να δω αν θα μπορούσα να οδηγήσω» είπε ο Ισπανός και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Δεν πρόκειται να πω ψέματα, δεν αισθάνομαι άνετα, αλλά μπορώ να τα καταφέρω. Πολλή ταλαιπωρία και περίεργα συναισθήματα, αλλά όχι πόνος, έτσι κατάφερα να πιέσω».

2024 Reuters F1 GP AUS Q Carlos Sainz

Στη δεύτερη σειρά έχουμε τον Lando Norris της McLaren (1’16″315) και την άλλη Ferrari του Charles Leclerc (1’16″435) μετά τον Sergio Perez, ο οποίος ήταν τρίτος ταχύτερος στο άλλο Red Bull σε 1’16″274, του επιβλήθηκε ποινή τριών θέσεων, επειδή μπλόκαρε τη Haas του Nico Hulkenberg στο Q1.

Οι Lando Norris (McLaren), Charles Leclerc (Ferrari), Oscar Piastri (McLaren) George Russell (Mercedes) Yuki Tsunoda (RB/Honda RBPT), Lance Stroll (Aston Martin) και Fernando Alonso (Aston Martin) κλείνουν τη δεκάδα ενώ ο Lewis Hamilton (Mercedes) ξεκινά 11ος .

2024 Reuters F1 GP AUS Q Lando Norris

Δείτε πως θα ξεκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής οι οδηγοί με τις αλλαγές θέσεων λόγω της ποινής του Perez

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό