18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πρώτος Verstappen, δεύτερος Hamilton  

Ειδήσεις Ελλάδα

Δίχως βροχή, ο Max Verstappen της Red Bull Racing κατέκτησε τη νίκη στον αγώνα σπριντ του GP της Κίνας, ξεπερνώντας τον Lewis Hamilton και παίρνοντας την πρωτιά και τους βαθμούς.

Παρά τις αρχικές αναποδιές με τη φόρτιση της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος, ο Verstappen που ξεκίνησε από τη 3η θέση (πίσω από τους Hamilton και Norris), προσαρμόστηκε γρήγορα, κάνοντας σωστή διαχείριση. Η άνοδος του στην κορυφή ξεκίνησε με ένα αποφασιστικό προσπέρασμα του Fernando Alonso, το οποίο ακολουθήθηκε γρήγορα από μια ευκαιρία που αξιοποιήθηκε γρήγορα.

Ο Lando Norris, είχε μία μια δύσκολη εκκίνηση, επιτρέποντας στον Hamilton να τον περάσει. Ακολούθησε μια έντονη μάχη, με τον Hamilton να διατηρεί αμυντική θέση, αφήνοντας τον Norris με περιορισμένες επιλογές και φέροντας τον εκτός πίστας. Για να τερματίσει τελικά ο Βρετανός στην 6η θέση.

Ο Hamilton αρχικά έχτισε ένα άνετο προβάδισμα έναντι του Alonso, αλλά σύντομα βρέθηκε υπό νέα πίεση από τον αναζωογονημένο Verstappen. Με την Aston Martin του Alonso να μην προβάλλει καμία αντίσταση, ο Verstappen εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή για να περάσει τον Hamilton και να πάρει την πρωτιά.

Από εκεί και πέρα, ο Verstappen κυριάρχησε, αυξάνοντας σταθερά το προβάδισμά του σε επιβλητικά 13 δευτερόλεπτα μέχρι την καρό σημαία. Ο Χάμιλτον, αν και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη, εξασφάλισε μια σταθερή δεύτερη θέση.

Η μάχη για την τρίτη θέση εκτυλίχθηκε έντονα, με τον Sergio Perez να αναδεικνύεται νικητής μετά από μια συναρπαστική μάχη με τον Alonso και το δίδυμο της Ferrari. Ο Alonso, ο οποίος αρχικά είχε κρατήσει μακριά τις Ferrari που επιτίθονταν, τελικά υπέκυψε σε ένα κλατάρισμα μετά από επαφή με τον Carlos Sainz, αναγκάζοντάς τον να βγει εκτός μάχης.

Ο Perez εκμεταλλεύτηκε το χάος, με τον Charles Leclerc να κατακτά τελικά την 4η θέση μετά από μια έντονη μονομαχία με τον Sainz. Ο Norris, παρά τη δύσκολη εκκίνηση, κατάφερε να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από τη μάχη του βάθρου, ενώ ο George Russell έκανε ένα στρατηγικό στοίχημα με τα μαλακά ελαστικά για να εξασφαλίσει την 8η θέση.

Ο Verstappen πανηγύρισε μια πανάξια νίκη στο Sprint του GP Κίνας, θέτοντας τις βάσεις για τον αγώνα της Κυριακής (στις 10:00). Ακολουθούν τα χρονομετρημένα για τις κατατακτήριες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό