16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Verstappen πέτυχε την 100η pole position για την Red Bull Racing

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Max Verstappen κέρδισε την 100η pole position της Red Bull στη Formula 1 και την πέμπτη συνεχόμενη για το 2024 συνεχίζοντας να μεγαλώνει το ρεκόρ του.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2023 ξεκινά από την καλύτερη θέση της εκκίνησης (pole position) στο Grand Prix της Κίνας. Ο Ολλανδός πέτυχε χρόνο 1:33,660” κερδίζοντας τον συναθλητή του Sergio Perez με διαφορά 0,3” (ξεκινά δεύτερος).Πίσω από το δίδυμο της Red Bull Racing ξεκινούν οι Fernando Alonso (Aston Martin) (τρίτος) και Lando Norris (McLaren) τέταρτος. Οι οδηγοί της Ferrari, C.Leclerc και C.Sainz να ξεκινούν από την έκτη και έβδομη θέση.

Photo: Pirelli 2024 China GP F1Alonso Q

Οι κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix της Κίνας ήταν καταστροφικές για τον Lewis Hamilton που βγήκε εκτός από το Q1 και ξεκινά από την 18η θέση της εκκίνησης.

Οι κατατακτήριες δοκιμές 

Ο Verstappen ήταν πάντα μπροστά στους χρόνους και των τριών περιόδων (Q1, Q2 και Q3) βελτιώνοντας συνεχώς τον ταχύτερο γύρο.

Αυτό δημιούργησε μια συναρπαστική μάχη για την δεύτερη θέση από όπου πέρασαν όλοι οι πρωταγωνιστές. Αρχικά Fernando Alonso, μετά ο Carlos Sainz , ο οποίος είχε ένα ατύχημα στο Q2. Tον διαδέχθηκε ο Charles Leclerc, o Oscar Piastri και ο Lando Norris. Όμως ο Perez κατάφερε να τους κερδίσει, μπήκε στο 1:33” για να σφραγίσει 1-2 της Red Bull Racing ρίχνοντας τον Alonso στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης δίπλα στον Norris.

Ο Piastri ξεκινά πέμπτος δίπλα στον Leclerc, ενώ ο Sainz ακολουθεί τον George Russell στην τέταρτη σειρά.

Ο Nico Hulkenberg μπήκε στο Q3 και ξεκινά τον αγώνα της Κυριακής από την ένατη θέση, με τον Valtteri Bottas να συμπληρώνει το top 10.Η δεύτερη περίοδος των δοκιμών (Q2) διακόπηκε από μια κόκκινη σημαία όταν ο Sainz πάτησε εκτός πίστας με τα πίσω ελαστικά του στην έξοδο της τελευταίας στροφής έκανε τετ-α-κε, καταλήγοντας στον τοίχο. Ο Sainz κατάφερε όχι μόνο να επιστρέψει, αλλά προκρίθηκε κιόλας.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ 2024 China GP F1 Sainz Q3

Η είδηση ήταν ο αποκλεισμός του Lewis Hamilton από το Q1. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν μπόρεσε να βελτιώσει το χρόνο του μετά και από ένα μπλοκάρισμα των τροχών στη στροφή 14.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό