18.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ο Adrian Newey φεύγει από την Red Bull

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2025 θα βρει την Mercedes-AMG χωρίς τον Lewis Hamilton και όπως επιβεβαίωσε η ομάδα έπειτα από πολλούς μήνες φημολογίας σχετικά, την Red Bull Racing χωρίς τον Adrian Newey. Ο 65-χρονος μηχανικός, αεροδυναμιστής, σχεδιαστής και τεχνικός διευθυντής, ένας από τους πιο επιτυχημένους μηχανικούς όχι μόνο στην Red Bull Racing όπου εργάστηκε τα τελευταία 19 χρόνια και συνετέλεσε στην μνημειώδη επιτυχία της αλλά σε ολόκληρη την ιστορία της Formula 1 θα αφήσει την Red Bull στις αρχές του 2025 για άγνωστο μέχρι στιγμής προορισμό.
Να θυμίσουμε ότι ο Newey ξεκίνησε την καριέρα του στην Formula 1 στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με την March και δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του, γεγονός που οδήγησε στην μεταγραφή του στην Williams στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Εκεί βρήκε τον Patrick Head με το αγγλικό δίδυμο να συνεργάζεται για τα επόμενα 5 χρόνια σχεδιάζοντας μονοθέσια που κατάφεραν να κατακτήσουν 59 νίκες σε 114 αγώνες και να χαρίσουν στους οδηγούς τους 4 παγκόσμιους τίτλους. Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Newey ήταν η McLaren όπου τα δικά του μονοθέσια έδωσαν δύο τίτλους στον Mika Hakkinen ενώ στα τέλη του 2005, η Red Bull Racing ανακοίνωσε ότι ο Βρετανός θα αναλάβει καθήκοντα τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία που λένε. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το Grand Prix του Καναδά το 2023 ήταν η 100στή νίκη της Red Bull στην F1 και η 200στή του Adrian Newey, οπότε δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το ειδικό βάρος του υπερ-επιτυχημένου σχεδιαστή.

Όπως ανακοίνωσε η Red Bull Racing, η καθημερινότητα του Newey δεν θα περιλαμβάνει πλέον το μονοθέσιο της ομάδας και αντιθέτως, θα παραστεί σε λίγα, επιλεγμένα Grand Prix ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στο επερχόμενο hypercar της εταιρίας ώστε αυτό να ολοκληρωθεί πριν αποχωρήσει ο άνθρωπος που το οραματίστηκε και θα το δημιουργήσει. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ενώ το συμβόλαιο του Newey θα ολοκληρωνόταν στο τέλος του 2025 και ο Βρετανός θα ήταν αναγκασμένος να μείνει στο περιθώριο για έναν χρόνο ακόμα, μία στάνταρ πρακτική για κάθε σημαντικό “γρανάζι” οποιασδήποτε ομάδας, οι νομικοί εκπρόσωποι του Newey τα βρήκαν με την Red Bull και ο Βρετανός θα είναι ελεύθερος να υπογράψει με όποια ομάδα επιθυμεί ήδη από τον Μάρτιο του 2025. Καταλαβαίνεις λοιπόν την… σφαγή που θα ακολουθήσει καθώς ήδη ακούγεται ότι τόσο η Scuderia Ferrari όσο και η Aston Martin έχουν ήδη κάνει προσφορές για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του για τα επόμενα χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό