20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

2024 Formula 1: Έκθεση Ayrton Senna forever

Ειδήσεις Ελλάδα

Έκθεση με αντικείμενα του Ayrton Senna ανοίγει στο Τορίνο από τις 24 Απριλίου.

Μια νέα έκθεση με θέμα τον θρύλο της Formula 1 , Ayrton Senna, θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο. Η έκθεση με τίτλο “Ayrton Senna Forever” θα ανοίξει στις 24 Απριλίου και την παρουσίαση έκανε ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Ιταλία Renato Mosca.

Φωτογραφία αρχείο: APE-MPE Ayrton Senna Exhibition

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24 Απριλίου έως τις 13 Οκτωβρίου στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο και γιορτάζει τη ζωή του Ayrton Senna, 30 χρόνια μετά τον θάνατό του. Για να διαφημιστεί το event ένα από τα ιστορικά μονοθέσια του Βραζιλιάνου θρύλου της F1, η McLaren Honda MP4/4, εκτέθηκε στην Ρώμη.

Μαζί με τον πρεσβευτή της Βραζιλίας στην Ιταλία, Renato Mosca, στην παρουσίαση της έκθεσης συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο επιμελητής του Εθνικού Μουσείου Αυτοκινήτου της Ιταλίας, Benedetto Camerana και Carlo Carvicchi.

Φωτογραφία αρχείο: APE-MPE Ayrton Senna Exhibition

Ο Mosca άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου, ευχαριστώντας το μουσείο για τον εορτασμό της ζωής ενός «Από τους πιο σημαντικούς οδηγούς στην ιστορία της F1». Μίλησε για την κληρονομιά του Senna στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και τη συμβολή του σε κοινωνικά έργα. Ο πρέσβης είπε ότι ο Senna ήταν «ένα πρότυπο αριστείας, επιμονής και ακεραιότητας» και ότι «η προσωπική του δέσμευση για την ανάπτυξη της Βραζιλίας δεν θα ξεχαστεί». Ο Mosca ολοκλήρωσε λέγοντας «Στη Βραζιλία έχουμε πάντα τον Senna στην καρδιά μας».

Περιγράφοντας τον Senna ως «μια από τις μεγαλύτερες μορφές του περασμένου αιώνα», ο Camerana είπε ότι το μουσείο ήθελε να κάνει μια έκθεση όπως αυτή, εδώ και πολύ καιρό λόγω της επιρροής του Senna στο παρελθόν και το παρόν, προσθέτοντας ότι η επιρροή του δεν περιορίζεται στον αθλητισμό αλλά περνά και στον πολιτισμό.

Φωτογραφία αρχείο: APE-MPE Ayrton Senna Exhibition

Ο επιμελητής του μουσείου, Carlo Cavicchi, μίλησε για τους «οκτώ έντονους μήνες δουλειάς» που κατέβαλε το προσωπικό του μουσείου για τον σχεδιασμό της έκθεσης. Είπε ότι η έκθεση περιλαμβάνει 253 διαφορετικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων «πολλών αγωνιστικών αυτοκινήτων του Senna, όλα τα κράνη και τις αγωνιστικές του φόρμες καθώς και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από μερικούς από τους «μεγαλύτερους φωτογράφους της εποχής». Ο Cavicchi πρόσθεσε ότι γνώριζε καλά τον Senna και ότι ο θρύλος της F1 ήταν «τελειομανής» και έτσι εκείνος προσπάθησε να επιμεληθεί τα εκθέματα όπως θα ήθελε ο Βραζιλιάνος.

Φωτογραφία αρχείο: APE-MPE Ayrton Senna Exhibition Bianca Senna

Κλείνοντας τη παρουσίαση, η Bianca Senna, Διευθύνων Σύμβουλος της Senna Brands και η ανιψιά του οδηγού, είπε ότι ο Senna εξακολουθεί να είναι «πηγή έμπνευσης για όλους μας» και η συλλογή προσωπικών αντικειμένων που εκτίθενται είναι ένας τρόπος της οικογένειάς του να ανταποδώσει την αγάπη στους θαυμαστές του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό