16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Aston Martin: Μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά έως το 2030

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα τέλη του περασμένου χρόνου ο Lawrence Stroll, πρόεδρος της Aston Martin είχε δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η βρετανική εταιρία θα προσφέρει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2030.
Ωστόσο, σήμερα, ο CEO της Aston Martin, Tobias Moers, σε ανακοίνωση του προς τους μετόχους έκανε γνωστό ότι η εταιρία με έδρα το Gaydon της Αγγλίας θα διαθέτει -μέχρι το 2030- αποκλειστικά “εξηλεκτρισμένη” γκάμα μοντέλων, ήτοι υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά.

Τα μόνα μοντέλα που θα διαθέτουν αποκλειστικά κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι όσα προορίζονται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα και θα αποτελούν μόνο το 5% της παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στην ανακοίνωση του, ο Moers τονίζει:
Κατανοούμε ότι η ύπαρξη υβριδικών και ηλεκτρικών επιλογών για τα οχήματά μας είναι επιτακτική για το μέλλον της εταιρείας σε αυτόν τον κλάδο και η συνεργασία μας με τη Mercedes-Benz είναι θεμελιώδης για τα υβριδικά και ηλεκτρικά σχέδια μας.
Ο Moers θέλει όλα τα αυτοκίνητα δρόμου της Aston Martin να είναι υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2025, και μετέπειτα η μισή γκάμα να είναι αμιγώς ηλεκτρικά (BEV) και το 45% υβριδικά, έως το 2030.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό