19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Aston Martin κάνει πιο γρήγορο το αυτοκίνητο ασφαλείας της Φόρμουλα 1

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Aston Martin πρόκειται να παρουσιάσει την τελευταία έκδοση του αυτοκινήτου ασφαλείας της Vantage Formula 1 στο επερχόμενο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, αντιμετωπίζοντας τις επικρίσεις για τις χαμηλές ταχύτητες του προκατόχου της από τον απερχόμενο πρωταθλητή Max Verstappen.

Με μια σημαντική ενίσχυση ισχύος 155 ίππων, το νέο μοντέλο διαθέτει συνολική απόδοση 665 ίππων, υποσχόμενο βελτιωμένες επιδόσεις στην πίστα.

Σε σύγκριση με το κανονικό Vantage για το δρόμο που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα, η παραλλαγή F1 Safety Car διαθέτει διακριτικές βελτιώσεις, όπως ένα εμφανές μπροστινό splitter και μια μεγάλη πίσω πτέρυγα.

Αυτές οι προσθήκες συμβάλλουν σε ένα ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο συμπληρώνεται από τροποποιήσεις στο δάπεδο για βελτιστοποιημένη ροή του αέρα.

Ακόμα και η μπάρα φώτων που είναι τοποθετημένη στην οροφή έχει επανασχεδιαστεί για να βελτιώσει την αεροδυναμική απόδοση.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, είναι εμφανείς οι σημαντικές αναθεωρήσεις. Τα στάνταρ καθίσματα έχουν αντικατασταθεί με μπάκετ καθίσματα Recaro Pole Position, εξοπλισμένα με αγωνιστικές ζώνες για τον οδηγό Bernd Mayländer και τον συνοδηγό τους.

Η Aston Martin έχει αναδιαμορφώσει την κεντρική κονσόλα για να φιλοξενήσει μια σειρά από κουμπιά για τον έλεγχο βασικών συστημάτων FIA.

Η καμπίνα φιλοξενεί επίσης ένα ζεύγος οθονών στην πλευρά του συνοδηγού, οι οποίες προβάλλουν σε πραγματικό χρόνο τη θέση όλων των αυτοκινήτων στην πίστα, τους χρόνους γύρου και την τροφοδοσία από την κάμερα οπισθοπορείας.

Η επένδυση Lime Essence που κοσμεί το εσωτερικό είναι αποκλειστική για το Vantage F1 Safety Car, αποτίοντας φόρο τιμής στο εμβληματικό Racing Green της Aston Martin.

Από το 2021, η Aston Martin και η Mercedes μοιράζονται τα καθήκοντα του F1 Safety Car, με την τελευταία να προμηθεύει την ισχυρή AMG GT Black Series. Παρά την αυξημένη ισχύ της Vantage, το γερμανικό supercar διατηρεί το πλεονέκτημα με τους 730 ίππους του.

Και τα δύο μοντέλα εξυπηρετούν παρόμοιο ρόλο, με το Vantage και το AMG GT 63 S Four-Door Coupe να εναλλάσσονται ως Medical Cars δίπλα στο DBX707.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό