20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Aston Martin F1 θέλει τον Adrian Newey

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ομάδα της Aston Martin Formula 1 προσέγγισε τον διάσημο σχεδιαστή της Red Bull, Adrian Newey, με μια νέα προσφορά συμβολαίου, σύμφωνα με το Motorsport.com.

Για τον σχεδιαστή πολλών επιτυχημένων μονοθέσιων με τα οποία η Red Bull Racing έχει διακριθεί στο παρελθόν, έχουν ενδιαφερθεί πολλές ομάδες. Ο Newey εντάχθηκε στη Red Bull το 2005, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας της ομάδας με τον Sebastian Vettel μεταξύ 2010 και 2013 και τώρα με τον Max Verstappen.

Σύμφωνα με ότι μάθαμε από το Motorsport.com ο ιδιοκτήτης της Aston Martin, Lawrence Stroll, έκανε ήδη μια πρώτη προσφορά συμβολαίου με πολλά χρήματα το Σαββατοκύριακο του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας στον τον 65χρονο σχεδιαστή. Επίσης σύμφωνα με το ίδιο site ο Stroll επανήλθε με μία νέα πρόταση.

Προηγούμενες προσπάθειες αντιπάλων να δελεάσουν τον Newey για να τον «παρασύρουν» μακριά από τη Red Bull δεν είχαν επιτυχία. Αλλά τώρα ο Stroll ελπίζει, πως θα εκμεταλλευτεί την εσωτερική αναταραχή στη Red Bull για να «κλέψει» τον σχεδιαστή των επιτυχημένων μονοθέσιων. Για να το καταφέρει αυτό ο ιδιοκτήτης της Aston Martin F1 θα πρέπει να «σπάσει» την πολυετή επέκταση συμβολαίου, που υπέγραψε πέρυσι ο Newey, όταν η κατάσταση στην Red Bull ήταν πολύ καλύτερη.

Το σχέδιο του Lance Stroll

Το φιλόδοξο σχέδιο του Stroll έχει στόχο να βάλει τα δομικά στοιχεία για να δημιουργήσει μια ομάδα, που μπορεί να ανταγωνιστεί τη Red Bull, τη Mercedes και τη Ferrari τα επόμενα χρόνια.

Εκτός από την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου αρχηγείου, με μια νέα αεροδυναμική σήραγγα, ο Stroll θέλει και το ανθρώπινο δυναμικό και ψάχνει μηχανικούς και τεχνικούς αεροδυναμικής, από αντίπαλες ομάδες ενώ υπογράψει μια συμφωνία για κινητήρες της Honda ως το 2026.

Λογικά ο Newey μπορεί να θεωρηθεί ως το τελευταίο κομμάτι του παζλ που λείπει για να κλείσει το χάσμα από τις παραδοσιακές κορυφαίες ομάδες της F1. Επόμενος στόχος οι οδηγοί και πρώτος ο Fernando Alonso, τον οποίο ο Stroll θέλει να κρατήσει για επιπλέον χρόνο. Επιπλέον αν πάρει τον Newey στην Aston Martin F1 Racing θα μπορέσει να πείσει αργότερα τον Max Verstappen.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό