19.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σπαρτιάτες: Αυτές τις ψήφους ποιος τις θέλει; – «Πόλεμος» κυβέρνησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλης, να έκανε όπισθεν ολοταχώς μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε δήλωσή του (ΚΟΝΤRA) ότι είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των Σπαρτιατών, ωστόσο για την κυβέρνηση πρόκειται για μία καθαρή παραδοχή ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ψαρεύει» ψήφους στα θολά νερά της ακροδεξιάς. 

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έβρισκαν αίθουσα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, δεν ψήφισαν τις τροπολογίες πριν τις βουλευτικές εκλογές, δεν κατέθεσαν υπόμνημα ούτε το 2023, ούτε τώρα. Είναι πάρα πολλά τα γεγονότα για να είναι συμπτώσεις», είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με παρελθόν στην πλατεία, «ψαρεύει» στα θολά νερά. Ο κ. Στίγκας με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει την πραγματικότητας». 

Mιλώντας στο Action 24 ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης εκτίμησε πως οι ψήφοι των Σπαρτιατών δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κατευθυνθούν προς τη ΝΔ καθώς το κυβερνών κόμμα έχει πάρει όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον αποκλεισμό του κόμματος των Σπαρτιατών. 

Οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη στο Action 24  «Ρελάνς» με Θεοδωρικάκο επιχείρησε ο Κασσελάκης 

Η Κουμουνδούρου επιχείρησε «ρελάνς» επικαλούμενη δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών. «Απευθυνόμαστε σε όλους τους ανθρώπους. Είναι δυνατόν να τους διαχωρίσουμε; Όπως και εάν αυτοπροσδιορίζονται γιατί είναι όλοι Έλληνες και Ελληνίδες» είπε ο «γαλάζιος» βουλευτής. 

«Θα περίμενα από τον κ. Μητσοτάκη την άμεση διαγραφή του κ. Θεοδωρικάκου αλλά νομίζω ότι γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η ΝΔ είναι ένα ποτ πουρί Δεξιάς και Ακροδεξιάς όπου όλοι οι ακραίοι χωράνε, από υποψηφίους ευρωβουλευτές μέχρι ψηφοφόρους» έγραψε στην πλατφόρμα Χ / Twitter ο Στέφανος Κασσελάκης κάνοντας «άνοιγμα» προς τους ψηφοφόρους του Κέντρου. 

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη 

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών: «Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και θέλει την ψήφο όλων, όπως και να αυτοπροσδιορίζονται», αναφερόμενος στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών.Ο κ. Ρωμανός είπε νωρίτερα πως «σε ένα κανονικό…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) April 25, 2024 Πυρά από ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά 

«Ο αγώνας κατά των νεοναζιστικών εγκληματικών δεν εξαντλείται σε προθέσεις αλλά χρειάζεται πράξεις και δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για δεύτερη φορά να είναι απών» σχολίασε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: 

«Καλά να μην ξέρει ο κ. Κασσελάκης τα στοιχειώδη για την κρατική χρηματοδότηση της υγείας , το να αγνοεί όμως τη βαρύτητα που έχουν τα υπομνήματα στον Άρειο Πάγο σε ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας και να φλερτάρει τυχοδιωκτικά με τους ψηφοφόρους των “Σπαρτιατών”, καταντά επικίνδυνο».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς   παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη βουλή επί του πολυνομοσχεδίου του Θεόδωρου Σκυλακάκη. 

«Εμείς δεν είμαστε σαν τα κόμματα που αποφεύγουν να καταθέσουν υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τους Σπαρτιάτες και που εχουν υποψηφίους ευρωβουλευτές να μιλούν για ευπρόσδεκτες ψήφους», όπως ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως για τη Νέα Αριστερά, αυτές οι ψήφοι δεν είναι ευπρόσδεκτες.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε, πάλι από βήματος, και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, υποστηρίζοντας πως «εμάς δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι», ενώ άφησε αιχμές και προς την πράσινη παράταξη, καθώς όπως είπε, στήριξε τις τροπολογίες της κυβέρνησης οι οποίες αποδείχθηκαν ανεπαρκείς.  Ο ίδιος καταδίκασε και τη στοχοποίηση των βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα εκ μέρους του Κυριάκου Βελόπουλου, κάνοντας λόγο για έμμεσες απειλές.

Ο Αλέξης Χαρίτσης πάντως, επιτέθηκε και στον Βασίλη Στίγκα. «Μας αποκάλεσε μειοδότες. Κύριε Στίγκα, μειοδότες ηταν οι πολιτικοί σας πρόγονοι, από τους δοσίλογους μέχρι τη τραγωδία της Κύπρου», όπως ανέφερε, απευθυνόμενος προς τα έδρανα των Σπαρτιατών, ενώ δήλωσε περήφανος για τη μάχη που έδωσε η Νέα Αριστερά ώστε να μπει φραγμός στο κόμμα «μαριονέτα του Κασιδιάρη», όπως σχολίασε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό