18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Aston Martin DBX – Χωρίς επιλογές αλλά με νέα καμπίνα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Aston Martin ανανέωσε την DBX και με την ανανέωση αυτή ενσωμάτωσε κάποιες γενναίες αποφάσεις που ακόμα και αν δεν αλλάζουν δραστικά την εμφάνιση του αγγλικού super-SUV, αλλάζουν την γκάμα του. Καταρχάς, η Aston Martin αποφάσισε να αφαιρέσει από την οικογένεια της DBX στην Κίνα τον ήπια υβριδικό, εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα με αφορμή την ραγδαία αλλαγή που παρουσιάζει η ζήτηση για αυτού του είδους τα κινητήρια σύνολα ενώ πιο σημαντικά για τον υπόλοιπο κόσμο, η εταιρία αποφάσισε να προσφέρει την DBX αποκλειστικά στην κορυφαία έκδοση των 707 ίππων. Ο λόγος είναι απλός: η συγκεκριμένη έκδοση αναπαριστούσε περίπου τα 2/3 επί του συνόλου των πωλήσεων της DBX για ολόκληρο το 2023 ενώ το έτος που διανύουμε, το ποσοστό έχει αυξηθεί στο 90%!

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική αλλαγή στην Aston Martin DBX. Η καμπίνα του μοντέλου αντλεί επιρροές από τις DB12 και Vantage υιοθετώντας μία οριζόντια γραμμή που χωρίζει στα δύο το ταμπλό, με το πάνελ που φιλοξενεί όλα τα κουμπιά και τα φυσικά χειριστήρια, που είναι αρκετά ακόμα με την Aston Martin να αντιστέκεται στην τάση που επικρατεί στην αγορά, να αποτελεί το κάτω άκρο του και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων στη νέα οθόνη 12.3 ιντσών στο άνω. Ενδιάμεσα, στο κέντρο του λεγόμενου “καταρράκτη”, βρίσκεται το ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που χρησιμοποιεί μία οθόνη 10.25 ιντσών για τη λειτουργία του και βασίζεται σε λογισμικό που εξελίχθηκε αποκλειστικά από την αγγλική μάρκα. Σύμφωνα με την εταιρία, κάπου εδώ βρίσκεται και το όριο της όσον αφορά στις οθόνες που “κοσμούν” την καμπίνα, προσθέτοντας ότι η διατήρηση των φυσικών χειριστηρίων έχει πολύ μεγάλη σημασία γι’ αυτήν.

Κατά τα άλλα, οι αλλαγές είναι πολύ διακριτικές τόσο στην καμπίνα όσο και στο αμάξωμα. Υπάρχουν οι ανασχεδιασμένες χειρολαβές και οι νέοι αεραγωγοί στο εσωτερικό, όπως και το νέο σήμα της εταιρίας και οι ανασχεδιασμένοι καθρέφτες ενώ κάτω από την επιφάνεια οι μηχανικοί άλλαξαν τις ρυθμίσεις στα αμορτισέρ και το σύστημα διεύθυνσης ώστε αμφότερα να προσφέρουν μεγαλύτερο εύρος συμπεριφοράς ανάμεσα στα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης. Εννοείται δε, ότι για όποιον επιθυμεί ένα υψηλότερο επίπεδο εξατομίκευσης, υπάρχει η ανάλογη υπηρεσία. Η Aston Martin δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή της ανανεωμένης DBX καθώς η έναρξη της παραγωγής της καθώς και οι πρώτες παραδόσεις τοποθετούνται αμφότερες εντός του δεύτερου τριμήνου του έτους αλλά φυσιολογικά, θα είναι κατά 5 έως 10% αυξημένη σε σύγκριση με αυτή του απερχόμενου μοντέλου!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό