15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 510 ίππων: Ήχος, γκάζια & επιταχύνσεις!

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι το αυτοκίνητο που άνοιξε μια νέα σελίδα στην Alfa Romeo. Έχει νέα πλατφόρμα, κίνηση στους πίσω τροχούς, πάνω από 500 ίππους και κάνει το γύρο στην πίστα του Nürburgring σε 7 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.

Ο κινητήρας, ένας 2.9-λίτρων υπερτροφοδοτούμενος, 6-κύλινδρος, είναι «εμπνευσμένος από την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της Ferrari», είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από αλουμίνιο και αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής μεταξύ 2500 και 5000 rpm. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του γνωστού ZF, είναι αυτόματο και έχει οκτώ σχέσεις. Η Giulia Quadrifoglio επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 307 km/h.

Το Ιταλικό θηρίο δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί τις BMW Μ3/Μ4, Mercedes C63 και Audi RS4. Διαθέτει τέλεια κατανομή βάρους 50:50, ζυγίζει 1.524 κιλά, χάρη στην ελαφριά κατασκευή από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, έχει κίνηση στους πίσω τροχούς, αλλά με επιπλέον κόστος προσφέρεται με τετρακίνηση.

Διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης δεδομένων, όπως πίεση ελαστικών, θερμοκρασία και ποσότητα των λιπαντικών και την αναγκαιότητα για σέρβις. Την τεχνολογία Torque Vectoring, που προσφέρει εξαιρετική κατανομή ροπής μεταξύ των δύο τροχών στον πίσω άξονα και το Alfa Active Aero Splitter.

Επίσης, εφοδιάζεται με το Integrated Brake System (IBS) για σημαντική μείωση της απόστασης φρεναρίσματος και ένα ενεργό σύστημα ανάρτησης για εξαιρετική άνεση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό