17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

137 Toyota RAV4 PHEV και Lexus NX450h+ ανακαλούνται στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

H Toyota Ελλάς ανακαλεί 116 Toyota RAV4 PHEV και 21 Lexus NX450h+, παραγωγής από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Ιούνιο 2022. Το plug-in υβριδικό σύστημα των εμπλεκόμενων οχημάτων περιλαμβάνει μετατροπέα DC-DC που μειώνει την τάση του ηλεκτρικού ρεύματος από την υβριδική μπαταρία, προκειμένου να φορτίσει τη βοηθητική μπαταρία.
Λόγω σφάλματος κατά τη διαδικασία παραγωγής στις εγκαταστάσεις του προμηθευτή, ενδέχεται ο μετατροπέας DC-DC υπό συγκεκριμένες συνθήκες να υπερθερμανθεί, καθιστώντας πιθανή την ανάφλεξη του οχήματος.
Για τον ίδιο λόγο η Toyota έχει ανακαλέσει 43.443 RAV4 PHEV και Lexus NX450h+ στις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά και εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο συνεργάτη του δικτύου εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota ή Lexus, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να γίνει η αντικατάσταση του μετατροπέα DC-DC.
Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό