16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

“Πολύ πιθανό” να περάσει στην παραγωγή το Lexus LBX των 300 ίππων!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο G16E-GTS είναι ένα μικρό διαμάντι που μας χρωστούσε εδώ και αρκετά χρόνια η Toyota και θα είναι κρίμα να μην τον χαρούμε, έστω και έμμεσα οι περισσότεροι από εμάς, σε όσο το δυνατόν περισσότερα μοντέλα. Προς το παρόν, βρίσκεται κάτω από το καπό του GR Yaris στα δικά μας εδάφη και της GR Corolla στην άλλη όχθη του Ατλαντικού αλλά η Lexus επιφύλασσε μία έκπληξη στο φετινό Tokyo Auto Salon καθώς αποφάσισε να τοποθετήσει τον εκρηκτικό και εκπληκτικό κινητήρα στην καρδιά ενός LBX. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που γνωρίσαμε ως “Lexus LBX Morizo RR Concept” και θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε δίχως δεύτερη σκέψη ως εντυπωσιακό.

Οι μηχανικοί της Lexus μείωσαν την απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά, αύξησαν το πλάτος κατά 20 χιλιοστά, τοποθέτησαν ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης το οποίο θα αντέχει την καταπόνηση και σε συνεργασία με τους σχεδιαστές, άλλαξαν τους προφυλακτήρες και την εξάτμιση. Όλα αυτά ώστε ο υπερτροφοδοτούμενος, 3-κύλινδρος, 1600άρης βενζινοκινητήρας των 300 ίππων και 400 Nm ροπής, πακέτο με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Direct Shift Transmission και το προηγμένο GR-Four σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας να αποδώσει τα μέγιστα όχι μόνος του αλλά ως σύνολο με τα υπόλοιπα υποσυστήματα του ολικά αναβαθμισμένου Lexus LBX. Κάτι ακόμα που αξίζει να αναφέρουμε και το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή είναι ότι το LBX Morizo RR παρότι concept, μοιάζει σχεδόν έτοιμο να περάσει στην παραγωγή καθώς στερείται υπερβολών και φλυαριών…
Τώρα λοιπόν, έρχεται ο επικεφαλής της Lexus Αυστραλίας, John Pappas για να δηλώσει ότι το καυτό compact crossover της ιαπωνικής μάρκας είναι “πολύ πιθανό” να περάσει στην παραγωγή αν και έσπευσε να συμπληρώσει προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι ακόμα δεν έχει πάρει το πράσινο φως. Το θέμα είναι ότι η επιβεβαίωση για το λανσάρισμα του LBX Morizo RR Concept μπορεί να έχει έρθει ήδη, έστω και άτυπα, μέσω του επικεφαλής της Toyota, Akio Toyoda, ο οποίος λέγεται πως χρησιμοποιεί το πρωτότυπο ως το προσωπικό του “εταιρικό” αυτοκίνητο.

“Αυτό είναι το νέο LBX, θα λανσαριστεί στην αγορά προς τα τέλη του 2023” αναφέρει σε διερχόμενους σε ένα προωθητικό που γυρίστηκε στα τέλη του 2023 και δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο για να συμπληρώσει καθώς κάθεται στο Morizo RR ότι “αυτό θα έρθει τον επόμενο χρόνο”. Το Lexus LBX όντως κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2023 οπότε το χρονοδιάγραμμα ταιριάζει μέχρι αυτό το σημείο αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν θα συνεχίζει να ταιριάζει και για την καυτή έκδοση. Πάντως η προοπτική ενός γρήγορου και σχετικά προσιτού μοντέλου με σπορ αλλά και lifestyle στοιχεία δεν ακούγεται καθόλου κακή, ούτε για την Lexus ούτε για εμάς ως αγοραστικό κοινό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό