18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Zeekr 001 έσπασε δύο παγκόσμια ρεκόρ Guinness

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Zeekr είναι μια ακόμα εταιρία που ανήκει στον όμιλο της Geely, μητρική εταιρία -μεταξύ άλλων- της Volvo και της Lotus, και ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2021, και ένα μήνα αργότερα παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο. Ο λόγος για το 001, με τη νέα premium κινέζικη εταιρία να έχει στόχο να πουλά τα αυτοκίνητα της -εκτός από την αγορά της Κίνας- τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη Βόρεια Αμερική.

Το εμπορικό λανσάρισμα του 001 έγινε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και σήμερα η Zeekr έκανε γνωστό ότι αφήνει το στίγμα της στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς κατέχει δύο ρεκόρ Guinness. Το πρώτο είναι για το ταχύτερο drift που έχει επιτευχθεί ποτέ από ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το δεύτερο για ταχύτερο σλάλομ ηλεκτρικού μοντέλου.

Μιλώντας για το πρώτο, το αυτοκίνητο έπρεπε να πετύχει ταχύτητα άνω των 160 χλμ/ώρα για να πάρει τον τίτλο του ταχύτερο drift ηλεκτρικού οχήματος, με το 001 να καταφέρνει να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 207,996 χλμ/ώρα. Το Zeekr 001 βασίζεται στην Sustainable Experience Architecture (SEA) πλατφόρμα και φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 544 ίππων με 700+ Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,8 δευτ.

Αυτή η ισχύς και η επιτάχυνση, σε συνδυασμό με τη ρύθμιση της ανάρτησης και της ακαμψίας του πλαισίου του 001, επέτρεψε στον οδηγό να το διατηρεί σταθερό. Επιπλέον, το 001 πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο για σλάλομ όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς το όχημα πέρασε μεταξύ 50 κώνων -τοποθετημένοι σε ίση απόσταση- χωρίς να αγγίξει ή να ρίξει κανέναν, σε 49,05 δευτερόλεπτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό