18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Το Nyobolt EV Concept φορτίζει πλήρως σε 6 λεπτά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nyobolt και η Callum παρουσιάζουν το EV Concept, ένα σπορ ηλεκτρικό μοντέλο που διαθέτει μπαταρία με πρωτοποριακή τεχνολογία που επιτρέπει τη γρήγορη φόρτιση της. Συγκεκριμένα αρκούν μόλις 6 λεπτά για να φορτίσει πλήρως η μπαταρία των 35 kWh, χαρίζοντας στο αυτοκίνητο αυτονομία 250 χλμ ανά φόρτιση.

Χωρίς να υπεισέρχεται σε ακριβείς αριθμούς, η Nyobolt εκτιμά ότι η μπαταρία της μπορεί να επαναφορτιστεί με υπερδιπλάσια ταχύτητα φόρτισης ακόμη και των ταχύτερα φορτιζόμενων αυτοκινήτων που παράγονται αυτή τη στιγμή. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Nyobolt ισχυρίζεται ότι η νέα της μπαταρία έχει δοκιμαστεί σε περισσότερους από 2.000 κύκλους γρήγορης φόρτισης, χωρίς να δείχνει σημαντική υποβάθμιση.

Επίσης, η τεχνολογία δεν περιορίζεται μόνο σε μικρές μπαταρίες, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες. Ωστόσο, μια σημαντική παρατήρηση της εταιρείας είναι ότι τέτοιες ταχύτητες φόρτισης θα είναι δυνατές μόλις γίνουν διαθέσιμοι φορτιστές με ισχύ φόρτισης 1 MW.
Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου θυμίζει αυτόν της πρώτης Lotus Elise, με τα δύο αυτοκίνητα να τα έχει σχεδιάσει ο ίδιος άνθρωπος, ο Julian Thomson. Φορά ζάντες 19″ και είναι 15 εκατοστά πιο μακρύ και 10 εκατοστά πιο φαρδύ από την Elise.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, έχει κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέπτες και LED φωτιστικά& σώματα. Το βάρος του ανέρχεται περίπου στα 1.250 κιλά, με τον ηλεκτροκινητήρα, η απόδοση του οποίου δεν ανακοινώθηκε, να κινεί τους πίσω τροχούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό