15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το BYD Seal έρχεται στην Ευρώπη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Seal είναι η τελευταία πρόταση του κινέζικου κολοσσού BYD – μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ηλεκτρικών και εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων στον κόσμο η οποία όμως δραστηριοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στην Κίνα, προς το παρόν βεβαίως. Η BYD στοχεύει στην επέκταση των επιχειρήσεων της και ανακοίνωσε ότι το Seal θα λανσαριστεί αρχικά στην Κίνα (με τιμές που ξεκινούν από τα 222.274 yuan ή €32.217 με την τρέχουσα ισοτιμία) και στη συνέχεια σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές μέσω του δικτύου της Hedin Mobility.

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό sedan με μήκος 4.8 μέτρα, πλάτος 1.87 μέτρα και ύψος 1.46 μέτρα που το κάνουν 10 εκατοστά μακρύτερο, σχεδόν 6 εκατοστά πλατύτερο και περίπου 2 εκατοστά ψηλότερο από το Tesla Model 3. Μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιο του που φτάνει τα 2.92 μέτρα ενώ το design του δεν διεκδικεί κάποιο βραβείο πρωτοτυπίας αλλά δεν προσβάλλει κανέναν ενσωματώνοντας κάποια από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της BYD και αντλώντας έμπνευση από το Ocean X πρωτότυπο που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 λανσάροντας παράλληλα την “e-Platform 3.0” αρχιτεκτονική της κινέζικης εταιρίας.

Αυτή επιτρέπει στην BYD να εξοπλίσει το Seal με δύο συστάδες μπαταριών, μία 61.4 kWh και μία 82.5 kWh, τεχνολογίας LFP (lithium ion phosphate) και κατασκευής “cell-to-body” που σημαίνει ότι η μπαταρία αποτελεί μέρος του πλαισίου, αυξάνοντας την στρεπτική ακαμψία του κατά 40.000 Nm/deg. Το βασικό μοντέλο λοιπόν, προσφέρει την μικρή μπαταρία με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων στον πίσω άξονα παρέχοντας αυτονομία 550 χιλιομέτρων (στον CLTC κύκλο που χρησιμοποιείται στην Κίνα) και επιτάχυνση της τάξης των 5.7 δευτερολέπτων για το 0-100 km/h. Η long-range, πισωκίνητη εκδοχή του BYD Seal συνδυάζει την μεγάλη μπαταρία με έναν ηλεκτροκινητήρα 312 ίππων, παρέχοντας αυτονομία 700 χιλιομέτρων και επιτάχυνση 5.9 δευτερολέπτων για το 0-100. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες που αθροιστικά παράγουν 530 ίππους και με την μπαταρία των 82.5 kWh επιτρέπει 650 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν και πότε θα προστεθούν κι άλλες χώρες στα πλάνα της BYD αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μπαίνουν επιπλέον παίχτες στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης και σε τελική ανάλυση αυτό μόνο καλό είναι για εμάς, τους καταναλωτές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό