16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το νέο Mazda MX-5 θα είναι υβριδικό;

Ειδήσεις Ελλάδα

Το MX-5 είναι το πιο δημοφιλές και εμβληματικό μοντέλο της Mazda και αισίως έχει συμπληρώσει οχτώ χρόνια στην αγορά. Κάτι που σημαίνει πως επίκειται η παρουσίαση της νέας και πέμπτης κατά σειρά γενιάς του.
Το σίγουρο είναι πως η ιαπωνική εταιρεία έχει αποφασίσει πως θα προσχωρήσει στην παρουσίαση ενός νέου MX-5, ενώ από κει και πέρα πολλά είναι ανοιχτά.

Για παράδειγμα αν θα έχει υβριδική υποβοήθηση, κάτι που θα ήταν απόλυτα λογικό και αναμενόμενο αν δεν υπήρχε το θέμα του πρόσθετου βάρους και το ότι το MX-5 έχει χτίσει το μύθο του και στα λίγα κιλά του.

Ένα εξηλεκτρισμένο σύστημα πρόωσης πέρα από βάρος έχει και επιπλέον όγκο που σημαίνει και αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων του εμβληματικού roadster.

Πιθανό είναι πάντως ο κινητήρας του νέου Mazda MX-5 να είναι ένας Skyactiv-X που λειτουργεί τόσο με ανάφλεξη όσο και με συμπίεση του καύσιμου μίγματος. Και συνδυάζει τα χαρακτηριστικά λειτουργείας των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου επιτυγχάνοντας μικρή κατανάλωση και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό