18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τέλος το επιβεβαιωτικό PCR για ασυμπτωματικούς μετά από θετικό τεστ αντιγόνου

Ειδήσεις Ελλάδα

Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι από τις 11 Ιανουαρίου όσοι κάτοικοι της Αγγλίας έχουν θετικό αποτέλεσμα μετά από γρήγορο τεστ αντιγόνου για την ανίχνευση κορωνοϊού δε θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε επιβεβαιωτικό μοριακό τεστ τύπου PCR, εφόσον δεν εκδηλώνουν συμπτώματα.

Θα μπορούν έτσι να αρχίζουν άμεσα την περίοδο της επταήμερης απομόνωσης.

Το μέτρο υιοθετείται ώστε να ολοκληρώνεται πιο γρήγορα και χωρίς την καθυστέρηση της αναμονής για το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ η καραντίνα ασυμπτωματικών ασθενών.

Η ανάγκη αυτή υπαγορεύεται από τις σημαντικές και αυξανόμενες απουσίες εργαζομένων σε πολλούς τομείς της οικονομίας και σε κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές, όπως στο σύστημα υγείας NHS.

Υπολογίζεται ότι τέσσερις στους δέκα φορείς του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν τα συμπτώματα του κορωνοϊού, δηλαδή βήχα, πυρετό ή/και απώλεια όσφρησης και γεύσης.

Το τελευταίο επταήμερο έχουν υπάρξει σχεδόν 1,3 εκ. θετικές διαγνώσεις Co στο Ην. Βασίλειο, αριθμός πολιτών που θεωρητικά είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Προ εβδομάδων η κυβέρνηση μείωσε τη διάρκεια της απομόνωσης για τους φορείς του ιού από δέκα σε επτά ημέρες, εφόσον υποβάλλονται σε rapid τεστ που βγαίνουν αρνητικά την έκτη και την έβδομη ημέρα.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό