24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο Εμπίντ των Φιλαδέλφεια 76ερς αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Φιλαδέλφεια 76ερς επικράτησαν με 125-114 των Νιου Γιορκ Νικς και μείωσαν σε 2-1 την σειρά των play-off του NBA, με τον Τζοέλ Εμπίντ να σημειώνει 50 πόντους! Εντούτοις, ο Αμερικανός τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας μετά το τέλος του αγώνα για άλλον λόγο, αφού δημοσιογράφος αποκάλυψε πως ο παίκτης της Φιλαδέλφεια πάσχει από παράλυση Bell και ο Εμπίντ το επιβεβαίωσε στη συνέχεια.

Ο ίδιος μιλώντας για το θέμα ανέφερε: «Νομίζω ότι όλο αυτό ξεκίνησε πριν από το παιχνίδι με το Μαϊάμι για τα play-in. Είχα ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν κάτι. Συνήθως δεν μου αρέσει να το τσεκάρω, αλλά συζήτησα με κάποιον. Για αυτό με το Μαϊάμι δεν ένιωθα καλά. Η αριστερή πλευρά του προσώπου μου, το στόμα και το μάτι μου έχουν επηρεαστεί.

Είναι ενοχλητικό. Είναι δύσκολο, αλλά δεν τα παρατάω. Είναι ατυχές, έτσι το βλέπω, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να συνεχίσω να παλεύω».

Τι είναι η παράλυση Bell

Η παράλυση Bell είναι η ετερόπλευρη παράλυση του προσώπου αιφνίδιας έναρξης, η οποία παράλυση προσβάλλει το άνω και κάτω ήμισυ του προσώπου και επί της ουσίας πρόκειται για παράλυση της μισής πλευράς του προσώπου λόγω κάποιας μόλυνσης, όπου ο ασθενής έχει αδυναμία ελέγχου κάποιων μυών του προσώπου, κυρίως στο μάτι και στο στόμα.

Πώς θεραπεύεται η παράλυση Bell

Η παράλυση Bell θεωρείται ιάσιμη, ωστόσο απαιτείται φυσιοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή και ενδεχομένως ακόμη και χειρουργική επέμβαση, ενώ αν όλα κυλήσουν ομάδα τότε χρειάζονται περίπου 3-6 μήνες για να θεραπευτεί ο ασθενής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό