22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η δήλωση του αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη Ν.Δ. και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, στον απόηχο της δήλωσης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος νωρίτερα –κληθείς να σχολιάσει τις προτροπές να μην πάνε στις Εκκλησίες το Πάσχα όσοι έχουν ψηφίσει τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια- σημείωσε ότι «δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός».

Στην ανάρτησή του, ο Κ. Βελόπουλος κάνει λόγο για παραποίηση της δήλωσής του, ενώ σημειώνει ότι «για την Ελληνική Λύση η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του κλήρου και της ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους».

«Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες, ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς, όμως, η δήλωση του αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη Ν.Δ. και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη» καταλήγει ο Κ. Βελόπουλος.

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

-ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Λ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.

-Η ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ: -ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ… pic.twitter.com/h9dRdUQVuq

— Κυριάκος Βελόπουλος (@velopky) April 26, 2024

.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό