16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στην μάχη μπαίνουν πλέον και οι… μαγνήτες (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

H σειρά των ταινιών Fast And Furious ξεκίνησε πριν δύο δεκαετίες ως μία απλή και “αγνή” μεταφορά του κόσμου των αγώνων δρόμου στην μεγάλη οθόνη. Η επιτυχία ήταν τεράστια και αναπάντεχη, και ιδού πλέον βρισκόμαστε στην 9η ταινία της σειράς.
Το F9 είναι έτοιμο εδώ και καιρό όμως η πανδημία δεν του επέτρεψε να παιχτεί στους κινηματογράφους. Κάτι που θα γίνει προς τα τέλη του μήνα και στην χώρα μας.
Και όπως έχει φανεί από τις τελευταίες ταινίες της σειράς, αν και έχει χαθεί το αρχικό πνεύμα, η δράση που εκτυλίσσεται στην οθόνη είναι καταιγιστική και μερικές φορές υπερβολική.
Τα θαύματα του CGI κάνουν να δείχνουν αληθινές εξωφρενικές καταστάσεις, όπως για παράδειγμα η χρήση ενός τεράστιου ηλεκτρομαγνήτη μέσα σε μία Toyota GR86, η οποία κολλά πάνω σε ένα θωρακισμένο φορτηγό για να μπει μέσα ο ήρωας και να αρχίσει η μάχη.
Αυτό βέβαια δεν είναι δυνατόν να γίνει στην πραγματικότητα καθώς οι ηλεκτρομαγνήτες απαιτούν μεγάλα ποσά ηλεκτρικής ενέργειας για να συμβεί κάτι τέτοιο.
Επίσης, η απόσταση για να κολλήσουν τα δύο οχήματα είναι αρκετά μεγάλη, ενώ η εκπομπή των κυμάτων δεν είναι προς μια κατεύθυνση αλλά κυκλική. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι όταν ο Vin Diesel περιστρέφει το διακόπτη αριστερόστροφα απωθώντας τα δύο οχήματα μεταξύ τους. Κάτι που επίσης δε μπορεί να γίνει ακόμη και αν αλλάξει η πολικότητα.
Λεπτομέρειες θα πείτε και αυτό που έχει σημασία είναι η δράση η οποία είναι καταιγιστική πάντα με επίκεντρο κάποιο αυτοκίνητο. Οι παλαιότεροι θα αναπολούν τις πρώτες και πιο αγνές ταινίες της σειράς. Οι νεότεροι όμως σίγουρα θα βρουν πολλά πράγματα για να περάσουν δυο ξέγνοιαστες ώρες με καταιγιστική -έστω και υπερβολική και αστήριχτη- δράση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό