29 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Σκίτσα δείχνουν την εξέλιξη του νέου Skoda Kodiaq.

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν υπήρχε κάποιο ρεκόρ που να αφορά στον αριθμό των teasers που δημοσιεύει μία εταιρία πριν την επίσημη πρεμιέρα ενός μοντέλου τότε η Skoda σίγουρα θα είχε θέσει μία υποψηφιότητα με αξιώσεις. Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι σύντομα θα παρουσιαστούν τα νέα Kodiaq και Superb και η εταιρία δεν διστάζει να μας το υπενθυμίζει σε κάθε πιθανή και απίθανη εταιρία, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Το τελευταίο teaser (χρονικά καθώς σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλα) μας δείχνει το design του δημοφιλούς SUV που από το 2017, οπότε και λανσαρίστηκε στην αγορά έχει καταγράψει 841.900 πωλήσεις και ελπίζει να συνεχίσει αυτή την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με τη νέα γενιά.

Όπως δείχνουν τα σκίτσα λοιπόν, η 2η γενιά του Skoda Kodiaq θα ακολουθήσει τον δρόμο της εξέλιξης αποφεύγοντας κάποιου είδους ριζικό ανασχεδιασμό για χάρη της συνέχειας και της διατήρησης της εταιρικής ταυτότητας. Όπως όλα τα SUV της μάρκας, το Kodiaq θα κρατήσει τα διπλά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος ενώ τα σκίτσα δείχνουν δύο παρεμφερή αλλά διαφορετικά σχέδια για τα πίσω φανάρια χωρίς να γίνεται σαφές ποιο από τα δύο θα επιλεγεί τελικά. Αμφότερα υιοθετούν το σχήμα του ανάποδου “C” αλλά στο ένα design ενώνονται στο κάτω μέρος τους με μία ενιαία μπάρα LED και στο άλλο φαίνεται πιο έντονο το σχέδιο αλλά χωρίς την λεπτή LED μπάρα. Δεν συνηθίζεται για τους κατασκευαστές να προσφέρουν δύο διαφορετικά φωτιστικά σώματα καθώς αυτό έρχεται αντίθετο σε όλες τις αρχές απλούστευσης της παραγωγής, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα επιλέξει η Skoda.

Αυτό που δεν φαίνεται από τα σκίτσα είναι ότι το νέο Kodiaq θα είναι 61 χιλιοστά μακρύτερο από τον προκάτοχο του και ότι παρά το γεγονός ότι το μεταξόνιο δεν έχει αυξηθεί, ο χώρος αποσκευών μεγάλωσε κατά 75 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Δεν φαίνεται επίσης το ριζικά ανασχεδιασμένο εσωτερικό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.25 ιντσών, την οθόνη 13 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και την τριπλέτα των λεγόμενων “Smart Dials” με τις μικρές οθόνες των 1.25 ιντσών. Να θυμίσουμε ότι το νέο Skoda Kodiaq βασίζεται στην MQB Evo αρχιτεκτονική που σημαίνει ότι η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων θα αποτελείται από τους γνωστούς TSI και TDI του ομίλου με κορυφαίο το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο με τον 1500άρη TSI βενζινοκινητήρα στην καρδιά του. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε σε μερικές ημέρες, όταν πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της νέας γενιάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό