27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Το Concept Mercedes-AMG PureSpeed δείχνει την πρώτη Mercedes Mythos

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes παρουσίασε σε μια πλωτή εξέδρα στο λιμάνι του Μονακό και λίγο πριν ξεκινήσει επίσημα η δράση για το Γκραν Πρι του πριγκηπάτου την Κυριακή το πρωτότυπο Concept Mercedes-AMG PureSpeed.

Το παρόν έδωσε φυσικά και η ομάδα της F1 της μάρκας, των Lewis Hamilton και George Russell συμπεριλαμβανομένων, μιας και το concept που δίνει μια πρώτη γεύση από τα συλλεκτικά μοντέλα Mythos έχει στοιχεία από τα μονοθέσια της F1.

Στοιχεία όπως το HALO που εξασφαλίζει την ασφάλεια των δύο επιβατών, μιας και δεν υπάρχουν εμπρός κολώνες αλλά ούτε και παρμπρίζ. Αυτό που υπάρχει είναι και δύο ειδικά σχεδιασμένα κράνη -έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική τους- για οδηγό και συνοδηγό.

Από εκεί και πέρα η εμφάνιση του Mercedes-AMG PureSpeed προσδιορίζεται και από το χαρακτηριστικά χαμηλό Shark Nose εμπρός του μέρος και τη διχρωμία του αμαξώματος.

έμπνευσης για τους σχεδιαστές του ήταν, πέρα από το AMG One, διάσημα αγωνιστικά του παρελθόντος. Για παράδειγμα η 300 SLR των Stirling Moss και Denis Jenkinson που κέρδισε το 1955 το Mille Miglia σημειώνοντας  -σε δημόσιους δρόμους- μέση ταχύτητα 157 χλμ./ώρα αλλά και η Mercedes 2-litre, που νίκησε στο Targa Florio το 1928, έχοντας το νούμερο 10. Το οποίο συναντάμε στα φτερά του πρωτότυπου.

Ιδιαίτερο στοιχείο του Concept Mercedes-AMG PureSpeed και το σπέσιαλ ρολόι της IWC Schaffhausen στο ταμπλό, ενώ η βάση του είναι η AMG SL 63 4MATIC+ με τον V8 των 4,0 λίτρων και των 585 ίππων.

Η SL θα είναι η βάση και του μοντέλου παραγωγής που θα παρουσιαστεί του χρόνου και θα κατασκευαστεί σε μόλις 250 μονάδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό