20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σκάνδαλο στον Άγιαξ – Ο CEO του είχε εξαγοράσει μετοχές και απομακρύνθηκε άμεσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Άγιαξ κατάφερε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να επιβεβαιώσει στο έπακρον τον νόμο του Μέρφυ κατά τον οποίον «Αν όλα μπορούν να πάνε στραβά, τότε σίγουρα θα πάνε».

Η ιστορική ομάδα της Ολλανδίας έχει καταρρεύσει αγωνιστικά φέτος τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αντιμετωπίζοντας παράλληλα αρκετά οικονομικά προβλήματα αλλά και τριγμούς με τους φιλάθλους που δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τα όσα βλέπουν. Μάλιστα, τα προβλήματα είχαν ήδη έρθει πριν καν ξεκινήσει η σεζόν και αυτό αποδεικνύεται από την σοβαρή εξέλιξη κατά την οποία ο «Αίαντας» απέλυσε τον CEO, Άλεξ Κρους.

Αιτία αποτέλεσαν κάποιες ύποπτες κινήσεις τού μέχρι πρότινος Διευθύνοντος Συμβούλου της ομάδας ο οποίος είχε εξαγοράσει 17.000 μετοχές του Άγιαξ το περασμένο καλοκαίρι, μόλις λίγο καιρό πριν διοριστεί στη θέση του. Το γεγονός αυτό ενθαρρύνει και την πιθανότητα να είχε εμπλακεί σε συναλλαγές εκπαιδευτικών πληροφοριών, κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Ολλανδοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άγιαξ:

«Το εποπτικό συμβούλιο του Άγιαξ αποφάσισε να αναστείλει τον Άλεξ Κρους, CEO και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, με άμεση ισχύ και σκοπεύει να βάλει οριστικό τέλος στη συνεργασία. (…) Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού το εποπτικό συμβούλιο πληροφορήθηκε ότι ο κ. Κρους είχε αγοράσει περισσότερες από 17.000 μετοχές του Άγιαξ μια εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση του διορισμού του που είχε προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου 2023. Το εποπτικό συμβούλιο ζήτησε εξωτερική νομική γνώμη, η οποία ανέφερε ότι ο κ. Κρους πιθανότατα εμπλέκεται σε συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών. Η διαπραγμάτευση εμπιστευτικών πληροφοριών είναι ποινικό αδίκημα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό