20.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Υπάλληλος είχε χιλιάδες φωτογραφίες κακοποιημένων παιδιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας πρώην μέλος του προσωπικού του BBC καταδικάστηκε αφού διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του περισσότερες από 58.000 άσεμνες εικόνες παιδιών.

Μια έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος βρήκε τον David Mundy, 85 ετών, με σχεδόν 60.000 εικόνες σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών και συνελήφθη από αξιωματικούς της NCA στις 13 Απριλίου 2022 μετά από απόπειρα λήψης παράνομου περιεχομένου. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο Mundy όχι μόνο έψαχνε για άσεμνες εικόνες παιδιών, αλλά είχε αποθηκεύσει χιλιάδες από αυτές σε δισκέτες, CD, USB και σκληρούς δίσκους. Η δράση του κάλυπτε δύο δεκαετίες.

Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Συνολικά 47 ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας στη διεύθυνση του σπιτιού του Mundy και 31 βρέθηκαν να περιέχουν άσεμνες εικόνες παιδιών και πολλές είχαν επισημανθεί για να υποδείξουν το περιεχόμενό τους.

Αυτό περιελάμβανε Micro SD με την ένδειξη “Misc = boy unone, “Φρανζέ, Τσέχικα κ.λπ. lots” και “several vid+pix”, καθώς και μια σακούλα με δίσκους, οι 124 από τους οποίους περιείχαν παράνομο υλικό. Ο Mundy είχε πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο που αφορούσε παιδιά ηλικίας έως έξι ετών, αν και η πλειονότητα των εικόνων αφορούσε αγόρια μεταξύ οκτώ και δεκαπέντε.

Σύμφωνα με την Mirror, χρησιμοποίησε ένα σύστημα κοινής χρήσης από ομοτίμους για να αποκτήσει αυτό το υλικό, αν και δήλωσε ότι δεν επικοινωνούσε με άλλα μέλη των ομάδων που χρησιμοποιούσε. Στη διεύθυνσή του, οι αξιωματικοί της NCA βρήκαν επίσης μη ψηφιακά στοιχεία της δράσης του Mundy – συμπεριλαμβανομένου ενός φυλλαδίου διπλής όψης 15 σελίδων που ονομάζεται «ταινίες ευαίσθητου περιεχομένου» ταξινομημένες κατά λέξεις-κλειδιά και αρκετούς οδηγούς για την πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό και τη διασφάλιση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.

Ο Mundy κατηγορήθηκε το επόμενο έτος για τρία αδικήματα που σχετίζονται με άσεμνες εικόνες παιδιών. Σε συνέντευξή του παραδέχτηκε ότι είδε για πρώτη φορά σεξουαλικές εικόνες παιδιών λίγο πριν αποσυρθεί από το BBC το 1998.

Δηλώνοντας ότι δεν ήταν σίγουρος ποιος ήταν ο ορισμός της κακοποίησης, υποστήριξε ότι το ενδιαφέρον του ήταν μόνο «στην ευχαρίστηση». Σχεδόν 2.500 εικόνες που βρέθηκαν στις συσκευές του ήταν η κατηγορία Α, η πιο ακραία. Ο Μούντι ομολόγησε την ενοχή και για τα τρία αδικήματα. Σήμερα, 29 Απριλίου 2024, καταδικάστηκε στο Guildford Crown Court σε 10 μήνες φυλάκιση. Ο Adam Priestley, Ανώτερος Διευθυντής της NCA, δήλωσε: «Παρά τα σαφή στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος της προσβολής του και τη φρικτή φύση του περιεχομένου στο οποίο είχε επανειλημμένα πρόσβαση, ο Mundy είπε στους αξιωματικούς ότι οι εικόνες που είχε σώσει απλώς έδειχναν τα παιδιά να διασκεδάζουν.

«Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Πίσω από κάθε εικόνα κρύβεται ένα ευάλωτο παιδί που έχει υποστεί βία και κακοποίηση προς όφελος παραβατών όπως ο Mundy. Εμείς στο NCA δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τα παιδιά και να διασφαλίζουμε ότι τα άτομα που συλλέγουν αυτό το υλικό, δημιουργώντας ζήτηση για περιεχόμενο κατάχρησης, λογοδοτούν».

Ο Mundy έχει προστεθεί στο μητρώο των σεξουαλικών παραβατών εδώ και 10 χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό