20 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Παραιτημένος από την πραγματικότητα ο Αλ. Τσίπρας

Ειδήσεις Ελλάδα

«Θράσος» καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις βολές του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναφερόμενος στη μελέτη των κ. Τσιόδρα – Λύτρα σχολίασε πως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε είτε να έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη, είτε να παραιτηθεί.

«Θέλει πολύ θράσος να μιλά για παραίτηση εκείνος που είναι παραιτημένος από την πραγματικότητα και την ευθύνη για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως η πανδημία» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως οι επιστημονικές μελέτες δεν πρέπει να ευτελίζονται για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη για να την φέρει στα δικά του μέτρα». Επισήμανε δε πως «η επιστημονική μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και δεν έχει παραδοθεί σε κανένα συνεργάτη του πριν από την δημοσιοποίηση της».

Επισήμανε παράλληλα πως η κυβέρνηση «κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Το ΕΣΥ διαθέτει σήμερα πάνω από 1.200 ΜΕΘ και οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι στη διάθεση του ΕΣΥ, είτε για Co περιστατικά είτε για non-Co», είπε.

«Παραλάβαμε 577, έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα που δίνεται μάχη με την πανδημία πάνω από 1.200» συμπλήρωσε, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι «σκόπιμα και με τρόπο χυδαίο ευτελίζει την επιστημονική έρευνα και επικεντρώνεται στις ΜΕΘ, όταν η κοινωνία γνωρίζει πόσες ΜΕΘ παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και τι έχει πετύχει έκτοτε ο κ. Μητσοτάκης».

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της μελέτης σχολίασε πως «αυτό που λέει είναι το αυτονόητο: Όσο περισσότερες διασωληνώσεις έχουμε τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να έχουμε ανθρώπινες απώλειες» δήλωσε για να προσθέσει: «Η εν λόγω μελέτη επαναλαμβάνει γνωστές διαπιστώσεις για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, αλλά και αδυναμίες σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη έως ότου εισέλθουν στις ΜΕΘ και προφανώς η διασωλήνωση εντός ΜΕΘ έχει καλύτερη αντιμετώπιση».

Για τον Δ. Τσιόδρα

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον κ. Τσιόδρα ο κ. Οικονόμου είπε πως «προφανώς παραμένει ο πιο στενός και βασικός συνεργάτης του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά την ομάδα επιστημόνων».

«Η κυβέρνηση τιμά τη συνδρομή και τις γνώσεις του. Ούτε μία στιγμη δεν υπονόμευσε τον κ. Τσιόδρα. Άλλοι επί σειρά μηνών αμφισβήτησαν την επιστημονική του γνώση και την κατάρτισή του και τον υπονόμευαν ανοιχτά» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό