14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Lewis Hamilton δοκιμάζει εκτός δρόμου το Ineos Grenadier

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα μέσα του περασμένου μήνα, η Ineos ξεκίνησε την παραγωγή του Grenadier στο εργοστάσιο της -και πρώην της Smart- στο Hambach, της Γερμανίας. Οι παραδόσεις του off-roader στους πελάτες της βρετανικής εταιρίας αναμένεται να αρχίσουν από τις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά ο Lewis Hamilton -έχοντας στενή σχέση με τον ιδρυτή και πρόεδρο της Ineos, Jim Ratcliffe, ο οποίο κατέχει το 33% της ομάδας Mercedes-AMG στην F1- είχε την ευκαιρία να το οδηγήσει σε ένα κέντρο δοκιμών του Millbrook.

Ο Βρετανός οδηγός δεν φαίνεται να λυπήθηκε το αυτοκίνητο, τονίζοντας ότι διασκέδασε οδηγώντας το. Το Grenadier έχει ολοκληρώσει 1,771 εκατομμύρια χλμ. ακραίων δοκιμών και ανάπτυξης στην Κοιλάδα του Θανάτου, στις ΗΠΑ, στους αμμόλοφους της Μέσης Ανατολής, στον Αρκτικό Κύκλο και στο διαβόητο βουνό Schockl στην Αυστρία.

Η αναβίωση του κλασικού Defender χρησιμοποιεί κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της BMW, που είναι τοποθετημένοι στον διαμήκη άξονα. Ανάμεσα τους ένας 3,0-λιτρος εξακύλινδρος της BMW που συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι κινητήρες συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης που στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα.

Το Grenadier έχει ικανότητα ρυμούλκησης 3.500 κιλών και πωλείται στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Αφρικής, της Ασίας και της Αυστραλίας. Τέλος, το φιλόδοξο σχέδιο της Ineos αναφέρει ότι οι πωλήσεις του Grenadier θα κυμαίνονται μεταξύ 25.000 και 35.000 μονάδων ετησίως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό